БНТ унизи жестоко Мира Добрева

Гласувайте за статията

Въпреки всичко вместо да се оплаква, тя предприе много интересна тактика

Една от най-големите звезди в БНТ – Мира Добрева понесе страшен удар тези дни от шефовете си.

От водеща на публицистичното предаване „Питай БНТ”, тя е била понижена до обикновена репортерка, предава Хот Арена.

Мира Добрева

Въпреки всичко вместо да се оплаква, тя предприе много интересна тактика

Припомняме, че предаването „Питай БНТ” бе спряно в средата на този месец заради Европейското първенство по футбол. Публицистичното шоу по принцип се излъчва всеки четвъртък от 21 часа, след централната емисия „По света и у нас”. В момента обаче в този часови пояс държавната медия предава пряко мачовете от първенството, както и дискусионни студиа. Те рязко вдигат иначе сравнително скромния рейтинг на медията.

Ето защо „Питай БНТ” е излязло в предсрочна лятна ваканция. Очакванията са предаването да се завърне в ефир най-рано през септември.

Ръководството на телевизията обаче не било склонно да пусне екипа в толкова дълъг отпуск, твърдят пред „Уикенд” добре запознати източници. Ето защо на Мира Добрева и колегите й им е било предложено да работят в други предавания през трите летни месеца. Вместо обаче да й търсят място като водеща, за Мира е било решено да бъде свалена до основното и в същото време най-ниско стъпало за един журналист – репортерското.

Според клюката, Мира Добрева е смъртно обидена на решението да я направят репортерка. За никого не е тайна, че тя вече гони 50 години, има собствен сайт, неделно предаване, което продуцира („Отблизо”)… Даже вече може да се похвали и със собствена книга, която е същински бестселър. На практика тя е една от малкото истински звезди, които все още работят в БНТ.

Тя никога досега не е била редови репортер

Блондинката никога досега не е била обикновена репортерка. Дори когато преди близо 30 години за първи път застава пред камера – в Нова телевизия. Тогава заради добрия външен вид я слагат и да води новинарските емисии. Малко по-късно се мести в БНТ отново като водеща на новините, а репортажи прави само между другото.

След години на върха за Мира Добрева било истински шок да чуе, че трябва да вземе микрофона и да започне да се труди като всеки редови служител в телевизията. По-големият проблем обаче ще бъде, ако наесен се окаже, че „Питай БНТ” няма да се върне в програмата. Тогава водещата най-вероятно ще трябва да продължи да се труди безславно над обикновени репортажи. Това е доста под позициите, които от години си е извоювала. Въпреки всичко Добрева се е опитала да приеме с достойнство понижението в длъжност.

Вместо да се оплаква и да обвинява, тя реши да предприеме друга тактика – да благодари демонстративно, че й е дадена възможност да работи като репортер. Вероятно очаква някой друг да се възмути, че такава голяма звезда е свалена толкова.

„Да съм репортер е най-голямото ми удоволствие. И предизвикателството, което истински ме вълнува!”, твърди водещата.

Според запознати, тези думи не са искрени, а целят да покажат на ръководството на телевизията колко над нещата е Мира Добрева. Само преди година тя официално обяви, че напуска телевизията, за да прави собствен сайт и да пише книга.

Няколко дни по-късно тя се върна на работа, тъй като бе специално поканена да води „Питай БНТ” на мястото на първата водеща на предаването – Нора Шопова. Последната не се справи с работата там и бе преместена в спорта, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар