Нови рокади в bTV

Гласувайте за статията

Мълвата носи, че той се кани да започне работа в Нова телевизия

Само три месеца, след като се намери подходящ заместник на Антон Хекимян като водещ на „Тази сутрин“, в bTV се задават нови рокади.

Не е изключено на медията отново да се наложи да търси човек за тази позиция.

bTV

Мълвата носи, че той се кани да започне работа в Нова телевизия

Причината за това е, че има сериозен риск новото лице на предаването – Златимир Йочев, да напусне bTV. Мълвата носи, че той се кани да започне работа в Нова телевизия. Там вече се премести половинката му Марина Цекова.

Златимир Йочев изчезна от ефира на bTV само ден след като от Нова тв съобщиха, че жена му Марина Цекова става водеща на съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се”. Припомняме, че тя зае мястото на Мартина Ганчева. Колежката на Йочев – Биляна Гавазова, обясни в ефир, че той уж е в почивка.

„По изключение до мен не е Златимир Йочев, защото е време и за малко почивка от време на време, така да се каже, заслужена за него”, са точните думи, които тя каза рано сутринта в петък.

И макар че водещият се върна на работа в понеделник, когато пък Биляна не беше на работа, по-недоверчиви зрители сериозно се усъмниха в нейното обяснение на петъчното му отсъствие. Известно е, че Йочев излезе за пръв път в ефира на bTV през март.
И децата могат да сметнат, че той е прекарал там само 3 месеца. В този ред на мисли е меко казано странно да се говори за почивка. Още повече заслужена, след толкова кратък период от време.

Малко преди новият водещ да влезе в студиото на „Тази сутрин”, договор с bTV подписа неговата половинка Марина Цекова, която преди това работеше в Нова. Беше обявено, че тя ще чете късните вечерни новини. Първият й ефир трябваше да е в края на декември миналата година.

Тя пое новините доста след Нова година

Точно тогава обаче Антон Хекимян стана шеф на мястото на уволнения Венелин Петков и Марина така и не се появи пред камерите. Тя пое новините доста след Нова година. От телевизията бързо й уредиха няколко интервюта и корица на дамско списание, за да я направят популярна. Но тези дни стана ясно, че въпреки всичко тя напуска, за да се върне в Нова тв. Към днешна дата Марина е лице на „Събуди се”. Говори се, че е въпрос на време мъжът й да я последва, само че в друго предаване.

В момента в Нова тв са в усилено издирване на водещ на обзорното следобедно шоу „Неделята на Нова”. То е в пряка конкуренция за рейтинг със „120 минути” на Светльо Иванов по bTV. Именно Иванов първоначално беше спряган за водещ на това предаване. След внимателно претегляне на плюсовете и минусите на офертата обаче той решил, че няма да напуска Би Ти Ви заради Нова, твърдят запознати.

Говореше се, че вместо него в „Неделята на Нова” може да започне работа напористата му колежка Мария Цънцарова. Но след като Марина Цекова се върна в телевизията, все по-усилено се коментира, че мястото се пази за мъжа й Златимир Йочев.

Той си спечели много фенове още в първите дни в bTV. Младият журналист е рядко срещана комбинация от интелект, широка обща култура, позитивност и в същото време спазване на дистанция от гостите в студиото. Така те не могат да го обвинят нито в сервилност, нито в скандалджийство, присъщи за някои други водещи. По маниер на работа той много напомня Светльо Иванов и би бил идеален негов конкурент, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар