Ники Кънчев извървява тежък път преди да стане баща (Вижте тук) Преглеждания: 3346

Ники Кънчев извървява тежък път преди да стане баща сн. hotarena.net
0
Оценете този post

Ники Кънчев стана баща през 2008-ма година

Вече 24 години Ники Кънчев дели един покрив със своята спътница и половинка в живота Даниела. Двамата се залюбват през далечната 1997 г. и до ден днешен са заедно, макар и без подпис.

Въпреки че Дани в началото мечтае да се види като булка, журналистът е категоричен, че сватба не им трябва, тъй като семейството им така или иначе е сплотено. През 2008 г. се появява и плодът на тяхната любов – дъщеря им Мари-София, която осмисля дните на популярния телевизионен водещ.

Кънчев харесва настоящата си жена, когато и двамата започват работа в „Дарик радио“. Тогава Даниела е рекламна специалистка, а Ники води предаването „Купон на изток от рая“. Студиото му е на тавата, а етаж по-долу се намират офисите на медиата.

Ухажване

Водещият веднага хвърля око на Даниела и редовно се отбива в рекламния отдел, за да я ухажва. Не след дълго чаровната брюнетка пристава на журналиста и започват връзка.

Деца

Рекламистката скоро се нанася да живее при него, но все още не мислят за семейство и деца. Чак след 8 безгрижни години, изпълнени с купони и без сериозни ангажименти, влюбените решават, че вече им е време да станат родители. Въобразяват си, че ще се случи бързо – та нали са още млади! Съдбата обаче има други планове.

Минават година – две, а Даниела така и не успява да зачене. С Ники тъкмо обмислят да тръгнат по доктори, когато в един прекрасен летен ден рекламистката осъмва с положителен тест за бременност. Щастието на семейството е неописуемо, но за съжаление не продължава дълго. Когато навлиза в третия месец, Даниела прави спонтанен аборт.

Щом болката от загубата поутихва, с Ники подновяват опитите за бебе. За съжаление, отново не се получава. Даниела забременява още няколко пъти, но така и не успява да задържи плода.

Помощ

Тогава Кънчев и жена му се обръщат за помощ към едни от най-добрите специалисти по репродуктивна медицина в страната. Благодарение на тях рекламистката забременява с близнаци. Журналистът е на седмото небе, когато научава, че бебетата са от женски пол. Мечтата му да има дъщеря е напът да се сбъдне – при това очаква не едно, а цели две момиченца наведнъж.

Рискова бременност

Бременността на Даниела е рискова и водещият пази в пълна тайна всички подробности около нея. До самото раждане почти никой не знае, че с жена му очакват дете.

Малките Мари София и Криста се появяват на бял свят през 2008 г., но за беда, сърчицето на една от близначките не издържа и по-късно тя издъхва. Лекарите правят всичко по силите си, за да спасят бебето, което дълго време е в кувьоз, но напразно.

Заради трагедията в личния си живот Ники подхваща редица благотворителни дейности с цел набиране на средства за закупуване на кувьози за болници в страната.

Кънчев дълго време крие дъщеря си Мари София и избягва да се появява с нея в публичното пространство. Той се старае да пази детето си от любопитството на медиите и феновете. Запознати издават, че малката е наследила своята ученолюбивост от баща си и вече говори няколко езика. Според учителките й е пълна отличничка. „Тя е гордостта на семейството!“, категорични са близките на водещия.

Борба с диабета

Ники Кънчев неведнъж е признавал, че страда от диабет и спазва строг режим. „Не съм очаквал, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. Не обръщах внимание. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата и той настоя да се изследвам.

Когато отидох, се установи, че имам изключително висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Е, после разбрах, че има и още по-нагоре – може да стигне 18, 20, 30 дори.

Но все пак 11 си е доста високо и си е категоричен диабет“, споделял е водещият. След като научил за състоянието си, той веднага започнал диета, благодарение на която сега успява да контролира болестта си.

Помага на начинаещи журналисти

Ники винаги е готов да подаде ръка на талантливи млади хора, които тепърва навлизат в медийните среди. Той си спомня колко уплашен е бил, когато е започнал кариерата си, затова се старае да подкрепя начинаещите журналисти.

„Винаги помагам на млади колеги в техния старт. Принцип ми е в живота. Началото е трудно за всеки. Аз самият се ослушвах като гърмян заек преди първото ми посещение в редакцията на „Студентска трибуна“ зад опашката на Коня.

Исках да пиша, но ме беше страх да се представя на журналистите, които ми се виждаха като богове. Няколко пъти спирах, тръгвах, по едно време дори се отказах и се обърнах да си ходя, но едно старо и леко прогнило стъпало предателски изскърца под краката ми. Някой се провикна отвътре: „Кой е?“. И вече нямаше връщане назад.

Никога няма да забравя хората, които ми подадоха ръка тогава. Иван Греченлиев седна бащински и мъжки, проведохме един разговор и ми тикна в ръцете читателско писмо на студент от Търговище, който нещо се оплакваше от работата на тамошния Младежки дом.

Ники Кънчев извървява тежък път преди да стане баща сн. hotarena.net
Ники Кънчев извървява тежък път преди да стане баща сн. hotarena.net

Демек прати ме в командировка. И така се завъртя колелото за мен…“, спомня си Кънчев за първите стъпки в професията. Той насърчава младите да не се отказват, а да следват мечтите си, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.