Христо Кидиков тъне в мизерия

Гласувайте за статията

Кандидатствал е за помощ от Съюза на музикантите

Легендата на българската естрада Христо Кидиков тъне в мизерия.

Певецът така и не получи подкрепа от държавата и не успя да вземе наградна премия от 350 или 500 лева. Припомняме, че такава получиха десетки негови колеги и ще я взимат в продължение на три години.

Христо Кидиков

Кандидатствал е за помощ от Съюза на музикантите

Христо Кидиков признава, че финансовото му положение е зле и трудно се справя. Въпреки това не се отказал да търси помощи и сега наново кандидатствал за парична подкрепа. Oткaктo e нacтъпилa пaндeмиятa, певецът нямaл пoчти никaкви учacтия. Cлeдoвaтeлнo нямaл и дoхoди.

„Кaндидaтcтвaх и зa пoмoщ oт Съюзa нa музикaнтитe. Вeчe нaд пoлoвин гoдинa чaкaм дa пoлучa 4000 лeвa. Нo eдвa ли и тoвa щe ce cлучи. Труднo ce издържaм caмo c пeнcия. Тя нe e и виcoкa. Мнoгo e злe пoлoжeниeтo. Нo нe ce oплaквaм. Вaжнoтo e дa cъм здрaв“, cпoдeля oщe той. Плашел се обаче от мисълта, че можело никога да не доживее заветната финансова компенсация.

Той е пенсионер от 10 години

Кидиков е пенсионер от 10 години. Първоначалната му пенсия била 169 лева. Когато получил решението, изпаднал в шок и удивление. Оказало се, че съвсем не бил най-зле в цялата гилдия. Колегата му Мустафа Чаушев пък се пенсионирал с едва 135 лева.

„Песимист съм. Както казват в Русия – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. Може би чакат да си отида…“, казва с разочарование певецът. В края на тази година той е планирал да направи своя бенефис и да слезе окончателно от голямата сцена. Концертът би трябвало да се състои в НДК. Ако ситуацията с COVID-19 отново се измени, Кидиков вероятно ще отмени събитието и ще го реализира чак догодина.

От дълго време насам изпълнителят и жена му живеят в изолация в Еленския Балкан, където имат вила. Къщата е наследствена на съпругата на Кидика, но била в окаяно състояние и те я реновирали сами. Снежана е третата любов на певеца. Преди това той има два развода.

С първата си съпруга живеят само 2 години заедно и се разделят с мир. Втората му съпруга Лидия, която е и майка на двамата му синове, дълго време води война с него. На добра воля Христо Кидиков ѝ оставя огромния си апартамент в Пловдив. Впоследствие обаче синовете му се настроили срещу него. В продължение на години не искали да разговарят с баща си по никакъв повод, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар