Какво се случва на границата с Гърция?

Гласувайте за статията

Продължават да се правят бързи тестове на случаен принцип

Българското национално радио съобщи, че местната власт в Северна Гърция настоява за отваряне на всички гранични пунктове с България.

Медиите в Гърция силно критикуват правителството за опашките на „Промахон“.

Централните гръцки телевизионни медии всеки петък са с директни репортажи от „Промахон“.

Гърция

Продължават да се правят бързи тестове на случаен принцип

Журналистите показват опашките от няколко километра на влизащите туристи от България.
„Това е срам за гръцкия туризъм и за страната“, коментира телевизия „Опън“.

Друг репортаж припомня, че на най-натоварения граничен пункт работят само три ленти за влизане на леки автомобили и туристите са принудени да чакат повече от 3 часа, за да преминат границата.

Телевизия „Антена“ информира, че вчера е имало устно нареждане на началника на полицията, проверките да се извършват по-бързо. Това обаче е довело до облекчаване на трафика само за няколко часа.

Медиите задават въпроси директно към министъра на туризма защо не се отвори граничен пункт „Илинден -Ексохи“, което ще облекчи натоварването на „Кулата-Промахон“.
Обръщение към правителството за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България изпратиха областни управители, кметове и съюза на хотелиерите.

Над два километра бе опашката от леки автомобили преди граничния пункт „Кулата-Промахон“ тази сутрин. Пътуващите за Гърция, които са предимно от България и Румъния, чакат с часове, въпреки че на българска територия работят и петте гишета за обработка на документи.
От гръцка страна пропускането става само на две трасета. Въпреки облекчените изисквания на здравните власти в южната ни съседка, продължават да се правят бързи тестове на случаен принцип, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар