Задава се поскъпване на тока

Гласувайте за статията

Токът за бита се вдига

От 1 юли се вдига цената на тока за битови нужди. Най-вероятно увеличението ще е в размер на обявените от Комисията за енергийно и водно регулиране повече от 3%. Това съобщи служебният министър Андрей Живков. Той добави, че се търси и спешно решение за ТЕЦ „Марица изток 2“.

Той добави, че към ТЕЦ „Марица изток 2“ и към Мини марица изток, както и към всички дружества, ще бъде изискано сериозно преразглеждане на разходите и на начина, по който се управляват самите дружества.
Според изготвения от министерството план до 2030 г. на две стъпки ще бъде преминато от въглища в Маришкия басейн към произвоството на енергия от възобновяеми енергийни източници. Междинно централите се предвижда да работят на газ. Като проектите ще бъдат финасирани чрез евросредства и планът за възстановяване и развитие, ако той бъде одобрен.

По всяка вероятност ще се забави изграждането на газовата връзка с Гърция и ако фирмата строител не се справи до края на декември, ще дължи неустойки от по 90 000 лева на ден, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар