Министър Кирил Петков вложи солидна сума в… (СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Само за една учебна година таксата там възлиза на 5 хиляди евро на дете

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е едва на 41 години, но има три дъщери.

Наследниците му са от брака му с канадката Линда, която заради него се преселила в България. У нас тя е известна с кулинарните си заложби и участието си в готварската надпревара „Мастършеф“.

Кирил Петков

Само за една учебна година таксата там възлиза на 5 хиляди евро на дете

Най-голямата им дъщеря Ванеса отдавна е завършила Софийската математическа гимназия. Към днешна дата следва висше образование в елитен университет в Ню Йорк. Другите ѝ две сестри обаче са все още ученички. За разлика от нея те не са в държавно, а в частно училище.

Момиченцата посещават столичното ЧОУ „Петър Берон“, известно със своите грандиозно високи такси. Възпитаници на школото са и много други ВИП наследници. Справка показва, че таксата само за една учебна година там възлиза на 5 хиляди евро на дете, или над 10 хиляди лева.

Кирил ПетковОтделно от това родителите заплащат и униформите, с които учениците са задължени да посещават учебни занятия. Техните цени варират от 200 до 700 лева в зависимост от размерите и възрастта на ползвателите. Ако семейството няма възможност да кара и взема децата си от и до училище всеки ден, школото предлага и транспортни услуги. Те обаче съвсем не са безплатни. Ценоразписът показва, че се заплащат по 1200 евро годишно.

Разходите на министъра са двойни

Разходите на министър Кирил Петков са двойни, тъй като и двете му щерки учат там. Отделно от това по-голямата им сестра не е упоменала да работи. Това означава, че също разчита на издръжката на родителите си, за да живее в един от най-скъпите мегаполиси в света – Ню Йорк. Това обаче не е проблем за бюджета на Кирил Петков, който е предприемач с дългогодишен опит и огромни финансови успехи.

Преди време около училището, в което учат щерките на служебния министър на икономиката, гръмна чутовен скандал, разпален от Ирина Тенчева – съпруга на продуцента Иван Христов. Тогава тя разкри, че е отписала най-големия си син Спас от ЧОУ „Петър Берон“ в средата на първия срок.

„Той бе подложен на системен тормоз в продължение на месеци. Проведох възпитани разговори с преподавателите и директора да вземат мерки. Оказа се, че ръководството е безсилно срещу децата-насилници. Явно единственото нещо, за да спаси човек детето си, е да отстъпи.

Училището е частно. Надявах се, че там и отношенията са по-селектирани, и правилата са по-ясни. Оказа се, че не е така. Преподаването в това училище е в пъти назад от останалите софийски училища. Обясних го културно и на директора. Всеки може да провери знанията на детето си по основните дисциплини на един определен тест. Направих го и се оказа, че при Спас има фундаментални пропуски“, сподели тогава Тенчева, припомня retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар