Не е за вярване! Синът на Корнелия Нинова…

0
Оценете този post

Дълго време Рафаел беше финансов анализатор в голяма банка в Ню Йорк

Колкото и невероятно да ви звучи се оказва, че синът на Корнелия Нинова не се е прибирал на родна земя от почти две години.

Единственият наследник на лидера на БСП за последно е бил в България през 2019 г. тогава той прекарал коледните празници със семейството си.

Корнелия Нинова
Дълго време Рафаел беше финансов анализатор в голяма банка в Ню Йорк

През лятото на същата година пак бил в родината си и дори придружил Корнелия Нинова на националния събор на Петрова нива. Припомняме, че той се провежда навръх годишнината от Илинденското въстание ежегодно.

От края на 2019-а насам Рафи не си е идвал. Причината за това далеч не е неразбирателство с родителите му, а смяната на работната му позиция. Най-сериозният проблем се оказало настъплението на COVID-19 и липсата на полети от Щатите до България.

На 17 юни синът на червената лидерка ще отпразнува рождения си ден, отново на хиляди километри от близките си. Той навършва 28 години, а майка му по традиция ще почерпи за негово здраве най-близките хора от обкръжението си. Нинова не пропуска повод да похвали момчето си, което от ученик жъне международни успехи в сферата на математиката.

Припомняме, че той бе обявен за гений още преди да получи дори средното си образование. Дълго време Рафаел беше финансов анализатор в голяма банка в Ню Йорк. В разгара на пандемията обаче напусна позицията и се сдоби с нова, още по-престижна такава.

Наследникът на шефката на БСП се установи в Калифорния

Наследникът на шефката на БСП се установи в слънчевия щат Калифорния и получи назначение в един от най-престижните университети в цял свят – „Станфорд“. Той бил избран да стане част от екипа изследователи, като се занимавал с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект. Освен това Рафи е и асистент-учител.

Веднъж седмично чете лекции пред студенти и им помага да подготвят своите научни разработки. Заплатата му възлиза на около 74 хиляди долара, или 122 хиляди лева годишно, показва проучване в американски интернет портал за възнаграждения. Междувременно той работи и за БАН, като често става академичен наставник на родни математически таланти. Помага им да изготвят разработките, проучванията и докладите си.

В личен план обаче Рафаел е доста по-обран. Все още не се е появявал с половинка до себе си. Майка му отдавна тръби, че е готова да бъде баба и да си припомни как се сменят пелени. Тя обаче не го притиска и не му натяква, че е време да ѝ доведе снаха.

Далеч по-разтревожена дали ще се задоми била баба му Дафинка – майката на съпруга на Нинова – Митко.
Тя е отгледала Рафи от бебе и все още домът ѝ в Мизия е отрупан с негови снимки. Пенсионерката тъжала по любимия си внук, който не я е посещавал от 2 години. Единствено го виждала през телефона, когато Корнелия и мъжът ѝ ѝ ходели на гости и му се обаждали оттам, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.