Томас  Маркъл с първо интервю след раждането на внучката си Лилибет Даяна

76-годишният баща на Меган Маркъл наруши продължителното си мълчание. Томас Маркъл отдавна не дава шумни изявления за семейството си, но сега все пак коментира раждането на внучката си.

Бебето Лилибет Даяна се роди на 4 юни. Сега Томас живее близо до имението на семейство Съсекс в Монтесито, но все още не е виждал внука на Арчи и дори не се надява някога да държи в ръце новородената си внучка. Господин Маркъл не общува с дъщеря си от три години: връзката им се влоши в навечерието на сватбата, когато Томас започна да си сътрудничи с папараците.

[caption id="attachment_669802" align="aligncenter" width="574"]Бащата на Меган Маркъл: Тя се отнася с мен като с осъден убиец! (Всичко за драмата на Томас) Бащата на херцогинята на Съсек е гушнал Меган като малка[/caption] По-късно бащата на съпругата на принца многократно коментира нейното поведение, което едва ли добавя шанса за помирение. В ново интервю г-н Маркъл с болка говори за раждането на внучката си. „Страдам силно, има жестоки убийци, но техните роднини понякога ги посещават в затвора“, каза Томас в интервю за австралийския „60 минути“. Той отбеляза, че дъщеря му се отнася по-зле с него. „Направих една грешка и платих изцяло за нея“, казва бащата на херцогинята. Той наистина иска да се срещне с внуците си, а заради възрастта си Томас сериозно се страхува за живота си: особено след като мъжете от семейство Маркъл не доживяват до 80-годишна възраст. „Надявам се някой ден да видя внуците си - това е всичко, което мога да кажа. Аз съм много добър дядо ”, заключи г-н Маркъл.