Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора (Вижте тук)

Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора сн. YouTube
0

Кралицата е бясна на Меган Маркъл и Хари

Елизабет Втора е бясна на Меган Маркъл и принц Хари. Тя вече няма да мълчи, когато херцогът и херцогинята на Съсекс позволяват „неистини“ за кралското семейство да циркулират в публичното пространство, разкрива „Дейли Мейл“.

Коригиране на неистини

В драматично отклонение от непоклатимата й политика през годините „никога не се оплаквай, никога не се обяснявай“ (never complain, never explain), Нейно величество е инструктирала придворните си да коригират всички изявления, които невярно представят личните й разговори или тези на други членове на семейството.

Необикновеният ход демонстрира раздразнението на кралицата от безмилостните брифинги, които приближени на Хари и Меган дават пред медиите и проследяват ожесточения спор относно избора на име за новата дъщеря на двойката.

Разрешение

Скандалът започна, когато американски журналисти, информирани от поддръжници на Хари и Меган, съобщиха, че двойката е „поискала разрешение“ да назове дъщеря си Лилибет, дълбоко личен псевдоним на кралицата, използван от много близки роднини, включително от покойния й съпруг принц Филип.

„Заявяване, а не питане“

Но близък до кралското семейство съобщава, че разговора между принц Хари и баба му е бил „заявяване, а не питане“, потвърждавайки информация на Би Би Си от миналата седмица, в която се казва, че херцозите на Съсекс не са попитали кралицата дали няма някакви възражения срещу избора им на име.

Хари и Мега реагираха яростно, като наредиха на адвокатите си да се заемат с тази информация, която определиха като „фалшива и клеветническа“.

Източници твърдят, че по-силната реакция на кралицата на цунамито от медийни брифинги от съюзници на Меган и Хари ще надхвърли сагата с името Лилибет. „Тук става въпрос за това дали съобщеното е точна версия на това, което всъщност се е случило“, казва източникът на „Дейли Мейл“.

Раздразнение

В Двореца обаче имаше допълнително раздразнение, когато приятели на Хари и Меган информираха американски журналисти, че кралицата е видяла малката Лилибет във видеоразговор, предават от vesti.bg.

Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора сн. YouTube
Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора сн. YouTube

Източникът обаче отрече това, заявявайки, че „не е осъществявано видеообаждане“, добавяйки: „Изглежда, че приятелите на Съсексови са дали заблуждаващи брифинги на журналисти за казаното от кралицата и това ни потресе. Дворецът не можеше да отрече и да каже, че това не е истина. По ирония на съдбата Хари се обяви срещу „поредицата от неистини“ в социалните медии.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.