Кралицата е бясна на Меган Маркъл и Хари

Елизабет Втора е бясна на Меган Маркъл и принц Хари. Тя вече няма да мълчи, когато херцогът и херцогинята на Съсекс позволяват "неистини" за кралското семейство да циркулират в публичното пространство, разкрива "Дейли Мейл".

Коригиране на неистини

В драматично отклонение от непоклатимата й политика през годините "никога не се оплаквай, никога не се обяснявай" (never complain, never explain), Нейно величество е инструктирала придворните си да коригират всички изявления, които невярно представят личните й разговори или тези на други членове на семейството. Необикновеният ход демонстрира раздразнението на кралицата от безмилостните брифинги, които приближени на Хари и Меган дават пред медиите и проследяват ожесточения спор относно избора на име за новата дъщеря на двойката.

Разрешение

Скандалът започна, когато американски журналисти, информирани от поддръжници на Хари и Меган, съобщиха, че двойката е "поискала разрешение" да назове дъщеря си Лилибет, дълбоко личен псевдоним на кралицата, използван от много близки роднини, включително от покойния й съпруг принц Филип.

"Заявяване, а не питане"

Но близък до кралското семейство съобщава, че разговора между принц Хари и баба му е бил "заявяване, а не питане", потвърждавайки информация на Би Би Си от миналата седмица, в която се казва, че херцозите на Съсекс не са попитали кралицата дали няма някакви възражения срещу избора им на име. Хари и Мега реагираха яростно, като наредиха на адвокатите си да се заемат с тази информация, която определиха като "фалшива и клеветническа". Източници твърдят, че по-силната реакция на кралицата на цунамито от медийни брифинги от съюзници на Меган и Хари ще надхвърли сагата с името Лилибет. "Тук става въпрос за това дали съобщеното е точна версия на това, което всъщност се е случило", казва източникът на "Дейли Мейл".

Раздразнение

В Двореца обаче имаше допълнително раздразнение, когато приятели на Хари и Меган информираха американски журналисти, че кралицата е видяла малката Лилибет във видеоразговор, предават от vesti.bg. [caption id="attachment_669684" align="aligncenter" width="300"]Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора сн. YouTube Меган Маркъл и принц Хари разгневиха Елизабет Втора сн. YouTube[/caption] Източникът обаче отрече това, заявявайки, че "не е осъществявано видеообаждане", добавяйки: "Изглежда, че приятелите на Съсексови са дали заблуждаващи брифинги на журналисти за казаното от кралицата и това ни потресе. Дворецът не можеше да отрече и да каже, че това не е истина. По ирония на съдбата Хари се обяви срещу "поредицата от неистини" в социалните медии.