Неда Спасова изригна

Гласувайте за статията

Мнозина от актьорската гилдия подкрепиха гневния й пост

Любимата на мнозина актриса Неда Спасова, позната като сестра Кая Райкова от хитовия сериал „Откраднат живот“, взриви социалните мрежи с гневен статус.

Звездата от Театър София се чувства засегната и крайно обидена от поведението на някои зрители в салони. именно това бе причината, поради която написа дълъг и гневен пост, който колегите й бързо подкрепиха.

Неда Спасова

Мнозина от актьорската гилдия подкрепиха гневния й пост

Възмущението на Неда Спасова идва от това, че някои хора от публиката в театъра си позволяват да излязат насред представлението, а това наранява актьорите, тъй като обезценява работата им.

Ето какво написа Неда Спасова в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

„Скъпи, театрални зрители!
Следващия път, когато решите да си тръгнете по време на спектакъл, защото не отговаря на естетическите ви усещания, защото е скучен, тъп и безсмислен, защото актьорите преиграват, защото не е като в живота и т.н. – замислете се какво му коства на клетия актьор да е на сцената тази вечер пред вас, защото той е ЗАДЪЛЖЕН да изхвърли целия си личен емоционален багаж и проблеми, когато стъпва на сцената, за да може да ви откъсне за малко от реалността и да поживеем заедно в друг свят… Често – по-справедлив.

Тази вечер в 18 ч. звъннаха на мой колега да му кажат, че баща му е починал. Нямаше никакъв проблем от страна на актьорите и режисьора да не играем, да свалим спектакъла в 19 ч. Това е баща му, не някой познат. Но той каза: „Не! Ще играем!“

Вероятно дори не ви е минавало през ум

И игра – нечовешки игра, без грам спомен за онова, което му се е случило преди един час…
Защото така сме учени. Представлението е военно положение – излизаш – няма дубъл, няма втори шанс, случва се тук и сега, веднъж и завинаги. Спектакълът носи послание, за което няма болест (излизала съм с диария, с повръщане, с температура (откакто е Ковид, никой не излиза така, спокойно), няма счупен крак (колега игра със счупен крак наскоро), няма починал родител (нямаме болничен, ние боледуваме и скърбим, когато няма представления). Играем, защото театърът е по-голям от всяка болка – театърът е живот. Защото сме отговорни пред вас. Пред 20, 100, 200, 400 души… Бройката няма значение.

И не – заплатите ни не са депутатски. Моля, спрете да си мислите, че актьорите изкарваме яките пари и се чудим къде да ги похарчим.
Ако не сме на заплата, понякога играем за 20 лв. Понякога за без пари. Играем, защото обичаме това, което правим! Защото вярваме в нещо по-голямо от всички нас! Обичаме за два часа да се потопим в друг свят, да потопим (дай боже) и вас в друг свят. Да помечтаем, да се посмеем, да поплачем – истински, без преструвка, без поза…

Та – следващия път като решите да си тръгнете от спектакъл пред очите на актьорите, които се борят за вашата любов и удоволствие – замислете се – може на някого от тях да е починал бащата само преди час…“, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар