Синът на Къци Вапцаров изкарва пари като уличен музикант! (още подробности)

Къци Вапцаров горд с децата си
0

Синът на Къци Вапцаров свири на Витошка!

Асен – синът на Къци Вапцаров, изнесе миниконцерт на най-оживената софийска търговска улица – Витошка. Момчето хвана китарата и започна да свири, като бързо събра минувачи, които аплодираха изпълнението му.

Къци Вапцаров
Къци Вапцаров горд с децата си

Никой от тях обаче не го разпозна, въпреки, че няколко пъти е давал интервюта с баща си по телевизията, а и самият той вече дава интервюта, защото е обещаващ композитор с кариера в Холивуд. Асен свири и на сцената на „Като две капки вода“ по време на изпълнение на татко си.

Къци сам се похвали с таланта на сина си като пусна клип във Фейсбук, под който написа „Това е от поредицата „Известни хора свирят на улицата и никой не им обръща внимание“.

Асен решил да захлебва на улицата не защото е скъсал джоба, а заради таланта си. Момчето просто обича да свири, но ако някой ден закъса финансово, спокойно може да пълни шапката с таланта си.

След като завършва, Асен заминава в Бостън, където започва да учи композиране в музикалния колеж “Бъркли”. “Кандидатствах и в още няколко университета в Щатите, но от “Бъркли” ми дадоха стипендия за писане на музика. А колежът е от най-добрите.

Там са се учили композитори като Пат Матини, Стив Вай и Хауърд Шор, който е писал музиката за “Властелинът на пръстените”. Понякога много от големите имена в музиката преподават в университета като гост-лектори”, разказва Асен.

Отначало учи китара, но по-късно специализира в писането на киномузика. След като завършва, се мести в Меката на киното – Лос Анджелис. Там Асен започва двумесечен стаж при най-търсения композитор в Холивуд – Ханс Цимер. „За да станеш част от стажантите на написалия музиката за блокбастъри като “Гладиатор”, “Генезис” и “Интерстелар”, е нужно да се бориш с много кандидати.

Чрез приятел получих имейла на един от координаторите на студиото на Ханс Цимер. Там винаги има по 100-ина желаещи, от тях след интервю избират 20 души – разказва Асен. – В студиото работят около 50 композитори, на които можеш да помагаш в работата им”.

Сред успехите в своята кариера, Асен Вапцаров успява да композира и продуцира оригинална музика и саундтракове за многобройни награждавани филми, телевизия, рекламни кампании и театър.

Той композира музика в рондо форма към спектакъла „Лъвът през зимата“, създаден от Александър Морфов, един от водещите творци в театралната сфера на Европа и България.

Вапцаров написва и продуцира музиката на „Над мъртвото му тяло“, награждаваният късометражен филм от режисьора Рамон Торес, който печели първа награда като „Изборът на публиката“ на Международния филмов фестивал в Ринкон, Пуерто Рико, познат като „най-знаменития и най-честван фестивал в страната“, пише столичен вестник.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.