Новото парче на Мария Илиева финансирано от данъкоплатците! (виж тук)

Гласувайте за статията

Новата песен на Мария Илиева с държавни пари!

С нова песен, финансирана с пари на данъкоплатците, се похвали Мария Илиева. Певицата, която всеки момент ще роди второто си дете, преди месец представи балада, за чието създаване е получила средства от Министерството на културата.

Мария Илиева

Мария Илиева с нова балада

Става въпрос за най-новото й парче „Любов“, което за момента няма клип, а Мария за пръв път го изпя в „Забраненото шоу на Рачков“.

Миналата година, в разгара на коронакризата, Илиева решава да кандидатства по една от програмите, обявени от Национален фонд Култура към Културното министерство. В края на ноември певицата разбира, че е одобрена и ще получи пари, за да реализира нова песен.

Тогава Мария решава, че е редно да попита феновете какво парче искат, след като ще го записва със средства на данъкоплатците. Така се появява баладата „Любов“. Илиева вече неколкократно благодари на Министерството на културата, но тактично премълчава колко точно пари е получила.

Проверка на „Галерия“ показа, че певицата е кандидатствала за стипендия за подпомагане на изтъкнати творци в областта на поп, рок и джаз музиката. Според официалните документи, размерът й е 4267,25 лева.

По принцип подобна сума не е достатъчна за цялостно създаване на песен и заснемане на качествен клип към нея. Случаят на Мария обаче е по-различен.

Тя все още не е снимала видео към „Любов“ и изглежда няма такива намерения. Освен това тя не е плащала на текстописци и композитори, тъй като си е създала песента съвсем сама.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар