Дъщерята на Меган и Хари размести реда за трона

Обикновено мъжките рожби изместват сестрите си
0

Обикновено мъжките рожби изместват сестрите си

Дъщерята на Меган и Хари – Лилибет, която се появи на бял свят на 4 април, размести реда за трона.

Запознати издават, че тя е изместила двамата синове на кралица Елизабет, както и дъщеря й

Хари
Обикновено мъжките рожби изместват сестрите си

Второто дете на принц Хари и Меган Маркъл размести реда за британския трон с появата си на бял свят. Заради нея някои от по-старите й роднини окончателно изгубиха шанса си да управляват страната, пише Skynews.

Обикновено мъжките рожби изместват сестрите си, дори и да са се родили след тях. Това обаче беше променено със закон преди появата на първото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Така сега определяща за възкачване на британския престол е възрастта, както и пряката наследственост.

По този критерии и Лилибет Даяна Маунтбантън- Уиндзор, както е пълното име на дъщеричката на Хари и Меган, измести двамата синове на кралицата – принц Андрю и принц Едуард, както и дъщеря й – принцеса Ан.

Първи в списъка за трона е принц Чарлз, тъй като е най-големият син на кралица Елизабет и принц Филип. След него се нареждаха двамата му синове – Уилям и Хари. По-малкият син на Чарлз обаче е изместен от своите племенници. Причината за това е, че Уилям е втори по линия за престола. След него пък се нареждат децата му – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Едва след като те се откажат от правото си да управляват, принц Хари ще може да стане крал на Великобритания. Негови наследници разбира се ще бъдат неговите деца – Арчи и Лилибет.

Хари и Меган предпочетоха децата им да нямат титли. Те обаче ще станат принц и принцеса, когато принц Чарлз стане крал. Това ще се случи, защото баща им е син на монарх, въпреки, че се е отказал от кралските си задължения.

След тях – девети поред се нарежда принц Андрю, който е по-малкият син на кралицата. След него са двете му дъщери – Беатрис и Евгения, както и техните деца.
Едва след тях се нареждат принц Едуард и неговите деца. Последни са принцеса Ан, която е 18 поред, и децата й – Зара и Филип, пише nova.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.