Меган и Хари се оттеглят за 20 седмици от работа заради дъщеря си

Гласувайте за статията

Меган и Хари се оттеглят за 20 седмици от обществения живот

Меган и Хари ще си вземат „няколко месеца почивка“, за да се грижат за Лилибет след раждането й. Заедно с най-големия си син Арчи, който е безкрайно „развълнуван“ и „много щастлив“ от раждането на малката му сестра, двойката планира да се оттегли за известно време от прожекторите.

Новината за раждането на малката Лили „Лилибет“ Даяна Маунтбатън – Уиндзор беше голяма изненада. Момиченцето се роди миналия петък в Лос Анджелис, а името й бе доста голяма изненада. Най-вече за кралицата, която не очакваше семейният й прякор да стане второ име за най-малката й правнучка.

Херцогът на Съсекс разбира се, е казал на баба си, че може да кръсти дъщеря си на нея, но не е поискал изричното разрешение на монарха, преди тя да се роди в петък, твърдят кралски експерти.

В първите изявления след раждането на Лили, източник, близък до двойката, каза пред „Evening Standard“: „Арчи и родителите му са развълнувани да приветстват новото попълнение в семейството си. Той е много щастлив, че има малка сестра.

В последствие Омид Скоби, журналист, който напоследък е предпочитан от Хари и Меган, разкри, че двойката си взима общ отпуск заради бебето.

Той каза: „Толкова сме свикнали да виждаме старши кралски особи да се връщат на работа скоро след раждане. Но Хари и Меган са пример, като предлагат до 20 седмици родителски отпуск във фондацията „Archewell“.  Така и за двамата ще има няколко месеца почивка“ .

Хари работи към фондация в подкрепа за психично здраве, където платеният отпуск е между шест и осем седмици. Отделно е и емисар на знаменитости, борещи се с, както той твърди, с „лавина от дезинформация“. То е част от американско проучване за фондация „Аспен“, финансирано от неколцина леви милиардери – но едва ли ще се класира за платен отпуск от там.

Меган и  Хари се  оттеглят от прожекторите заради дъщеря си сн. Инстаграм

Меган и Хари се оттеглят от прожекторите заради дъщеря си сн. Инстаграм

Принц Уилям взе различен размер отпуск по бащинство с трите си деца, като взе две до три седмици почивка за Джордж и Шарлот, но само два дни, когато Луи се роди. Кейт отсъства седем месеца за Луис, четири месеца за Шарлот и само един месец за Джордж.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар