Синоптиците с лоши новини за времето през седмицата

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива
0

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива

За съжаление новините на синоптиците и за новата работна седмица не са никак добри.

Прогнозата им сочи, че почти през всички седем дни ни очакват следобедни дъждове с гръмотевични бури. На места ще ударят и градушки, пише „Телеграф”.

синоптиците
Въздушната маса над страната ще остане неустойчива

В началото на настоящата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки.

Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Вероятност за значителни количества на валежите има в понеделник в Западна, а във вторник в Южна България.

Традиционно юни е месецът с най-много валежи в България. Очаква се тази година тяхното количество да е около нормата. Повече ще са дъждовете в западната половина на страната и в планините.

По-приятно ще е времето по Черноморието, където вероятността за валежи е по-малка. Нетърпеливите летовници, отправили се още сега към плажовете, ще могат да се насладят на слънчеви часове. Трябва да имат предвид обаче, че температурата на морската вода все още е сравнително студена за плуване – 17-18 градуса.

По-трайно затопляне според синоптиците се очаква след 20 юни. Тогава вече и времето ще е по-подходящо за плаж. То ще съвпадне с идването на астрономическото лято, което тази година настъпва в 6:32 часа на 21 юни, когато е лятното слънцестоене, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.