Странна дружба свързва културиста от НАП с финансовия министър

0

Министър Асен Василев лично лобира и налага Румен Спецов за шеф на приходната агенция

Новият шеф на НАП – културистът Румен Спецов, е лично протеже на финансовия министър в служебния кабинет – Асен Василев – пише „Уикенд“, като се позовава на свои източници. А те, меко казано, са озадачени от крепката връзка помежду им, която е изключително парадоксална и поражда особени асоциации.

Именно Асен Василев, който е несемеен и няма данни да има житейска портньорка, настоява Румен Спецов, популярен с участието си в конкурси за бодибилдъри и със съвети за диетично хранене, да поеме поста изпълнителен директор на приходната агенция. Само при това условие той щял да стане част от служебното правителство – разкриват източници на изданието.

Василев се аргументира с факта, че НАП е най-важното звено за всяка една власт и трябва да се направи проверка на фирмите, източващи ДДС, за да не се срути бюджетът.
Малко след назначението става ясно, че фирма, в която Спецов е имал участие, дължи над 1 млн. лева на бюджета. Василев обаче отказва да освободи своето протеже и заявява, че ако махнат шефа на НАП, си тръгва и той.

Личното приятелство на финансовия министър и началника на НАП, разбира се, си е тяхна работа, но хвърля сянка върху морала на цялото служебно правителство, което непрестанно дава сигнали, че ще задуши корупцията. Преди дни обаче министър Василев даде крачка назад, като заяви в интервю, че ако се докажат съмненията, че ако Румен Спецов е прехвърлил фирма със задължение на „сламен човек“, той ще се раздели с поста си. Според запознати това е въпрос на дни – пише в заключение вестникът.[kkstarratings]

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.