Не е яко да си TickTock звезда, ако цената е такава

Новата социална мрежа TickTock е на път да предизвика истинска война между родители и деца. Причината са странните предизвикателства, които интернет звезди отправят чрез нея. Представяме ви 5 наистина опасни тенденции, които заплашват безопасността на децата. А по-неприятното е, че броят им всеки ден расте.

1. Перфорация на езика с магнитни топчета

Елис Трип се оказа една от най-потърпевшите жертви на предизвикателствата в тази социална мрежа. Задачата е проста - да поставите две метални топки от двете страни на езика и да се преструвате, че имате пробит език. 11-годишното момче от Британия е в тежко състояние и се бори за живота си след опит за ново вирусно предизвикателство. Елис случайно поглъща и двете топки, а лекарите са принудени да отстранят червата му, след инцидента, пише сайтът hashtag.mk.

2. Селфи от покрива на сграда

В Тузла деца се катериха на покрива на сграда, без никаква защита, за да си направят снимки и споделят кадрите в социалните мрежи. Родителите заподозряха, че това е поредния опасен тренд в TickTock. А реакциите не закъсняха.

3. Магнити в бузите

Тенденцията с магнитите явно не е от вчера, защото момиче постъпи в болница в Ливърпул, а от червата й извадиха 15 магнитни топки, които трябвало да скрие в бузите си. Апендикса й също бил премахнат. Момичето опитало да заснеме клип, но се нагълтала с топчетата, след като опитала да изпълни видео предизвикателство.

4. Да запалиш 200 тона сено от глупост

Две момичета от Русия предизвиката вълна от реакции в мрежата, след като запалиха 200 тона слама, опитвайки да запишат видео. Девойките решили, да приемат предизвикателство от TickTock и резултатът е потресаващ. Безумието, едва не предизвикало горски пожар, който за малко да се разрази с безумна сила. И да застраши дори град Перм. [caption id="attachment_668786" align="aligncenter" width="300"]Някои предизвикателства в TickTock не са забавни, а опасни сн. cybersafett.com Някои предизвикателства в TickTock не са забавни, а опасни сн. cybersafett.com[/caption]

5. Предложение за убийство за 100 000 долара

Не е яко да си изгаряш лицето, или да се подлагаш на абсурдни трикове, само и само да изглеждаш по-самоуверен в очите на обществото. Но е направо зловещо да ти предложат да убиеш собствените си родители за 100 000 долара. В съседна Сърбия обаче върви опасен тренд в мрежата на TickTock. "Бихте ли убили майка си за 100 000 евро?", пише неизвестен блогър, цитират от изданието, позовавайки се на информация в сръбските медии. Коментарите са излишни.