Синът на Милен Цветков тръгва по стъпките му

Гласувайте за статията

Наследникът на Милен Цветков тръгва по стъпките му

Синът на Милен Цветков, 9-годишният Боян, тръгва по стъпките му.

За 24 май бъдещият журналист направи няколко интервюта с известни личности. Едното от тях бе с кмета на София Йорданка Фандъкова.

Столичната кметица отговори на въпросите на Боян, свързани с любимата й книга, автор и какво за нея е българската писменост. Без дори за миг да се смути 9-годишният Боян интервюира Фандъкова. Пред него тя разкри, че най-трудно в детството и е било писането на буквата „й“, както и, че обича да пише единствено на кирилица. На въпросите на любопитното дете отговарят и учителите Веселин Стефанов и Данаил Райков, както и писателят Александър Шпатов, които разкриват любимите си приказки.

Бъдещият журналист взе интервютата в столичната библиотека. Цялото видео представя гостите на Боян в приятна обстановка обграден от книги. Малчуганът се представя на изключително професионално ниво. За никого не е тайна, че той притежава харизмата, с която бе известен и баща му пише, Хотарена, позовавайки се на „България Днес“.

Само преди ден малкият Боян получи почетна награда своя баща за цялостен принос в българската журналистика на годишните награди Media Awards 2021, допълва изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар