Чалга певицата Валя се оказа добър художник! (още подробности)

Гласувайте за статията

Певицата Валя има уникален талант за рисуване!

Популярната от близкото минало изпълнителка Валя е автор на множество картини, като досега публично не е разкривала за скрития си талант да рисува. Феновете на певицата са възхитени от творбите, като стилът й е оприличен на импресиониста Клод Моне.

Валя

Валя има талант на художник

„Всъщност рисувам от малка, но през последните 20 години се занимавам главно с музика и не бях пипала четката от много време. По време на локдауна, когато останах повече вкъщи, реших да опитам да запълня времето си със старата си страст.

Искам да благодаря на Господ, че ме е надарил с тези таланти – да пея и рисувам, с което пак да радвам хората. А това ми носи най-голямо удоволствие“, разказа Валя.

Художническите умения фолкпевицата наследява от дядо си по бащина линия, който е рисувал отлично и е бил музикант. Безспорно най-впечатляващи са пейзажите, които излизат изпод четката на изпълнителката, и неслучайно това й е любимата тема за пресъздаване.

Валя е автор на десетки картини, а част от дома си е превърнала в ателие, където да може да твори на спокойствие. Певицата има достатъчно материал, за да направи самостоятелна изложба, и вече сериозно се замисля за подобно начинание.

„Всяка идея за картина идва по различен начин. Нещо видяно, преживяно или просто уловено в някой разговор с приятел или близък. Пресъздавала съм и различни мои настроения и на близки хора около мен, но винаги съм търсила истинската емоция в картините ми“, каза още Валя.

Фолкпевицата е завършила Математическа гимназия с разширено изучаване на английски език, след което изучава специалността „Поп и джаз пеене“ в Софийския университет.

Като ученичка Валя пее пет години в хасковския хор „Орфей“, с който се явява успешно на редица конкурси и фестивали. Реално по професионалния си път никога не се е „сблъсквала“ с изобразителното изкуство, но талантът й е заложен в нея.

Източник: Хотарена.нет

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар