Завещанието на принц Филип е твърде щедро за…

Водещият въпрос е присъства ли Хари в него
0

Водещият въпрос е присъства ли Хари в него

Все по-гореща започва да става темата за завещанието на принц Филип, два месеца след кончината му, посочва „Венити Феър“.

Съвсем очаквано повечето от имотите му ще отидат при неговата вдовица – кралица Елизабет Втора. Изглежда обаче, че принц Филип е оставил щедра сума пари на онези служители на двореца, които са били близо до него в последните моменти от живота му, предава БНР.

принц Филип
Водещият въпрос е присъства ли Хари в него

Това разкри източник от Бъкингам пред вестник „Сън“.
„За разлика от други членове на кралските фамилии, принц Филип ще бъде щедър с тримата мъже, които се грижеха за него“, казва източник от двореца.
„Това са неговият личен секретар – бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж – Уилям Хендерсън и икономът му – Стивън Ниедохадло“.

Тримата мъже бяха част от антуража на херцога на Единбург и дефилира зад ковчега му на неговото погребение, състояло се на 17 април в замъка Уиндзор.
Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие. Хендерсън и Ниедохадло пък се редуваха да прекарват време с него в „Wood Farm“ – селската къща в Сандрингам, в която той се премести през лятото на 2017 г.

Хендерсън остана до него през последните два дни от живота му

Двамата му помощници се грижеха за него и в замъка Уиндзор, където беше уединен с Елизабет Втора. Хендерсън пък остана до него през последните два дни от живота му, съобщават различни медии.

Източникът на „Сън“ разкрива още, че принц Филип е позволил на децата си – принцовете Чарлз, Андрю, Едуард и принцеса Ан, да „вземат каквото поискат“ от колекцията му от 13 000 книги. Всички те се намират в библиотеката на Бъкингамския дворец. Завърнал се в замъка от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.

Що се отнася до възможността херцогът на Единбург да лиши от наследство внука си – принц Хари като наказание за последните му изяви, източникът от Бъкингамския дворец категорично я отхвърля. Източникът на „Сън“ разкрива, че съпругът на Елизабет Втора отдавна е уредил каква сума иска да остави на внуците си, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.