Васил Найденов изрева: Нямам…

Гласувайте за статията

„Нищо не съм получил нито аз, нито някой друг“, категоричен е той

Васил Найденов изрева, че сагата с прословутата му пенсия продължава с пълна пара.

Оказва се, че Кеца прибързано „полял“ пенсионирането си, защото от парите все още нямало и следа.

Преди месеци той попадна в списъка за артисти с наградни пенсии в размер на 500 лева месечно. Всички те трябваше да вземат тази сума всеки месец, в продължение на 3 години.

Васил Найденов

„Нищо не съм получил нито аз, нито някой друг“, категоричен е той

„Нищо не съм получил нито аз, нито някой друг. Дори не знам дали това е пенсия. Моето уважение към министъра, който единствен се постара да направи нещо в тази посока. Много хора обаче не разбраха, че исканията бяха за друго – онези, които са работили в Държавно обединение „Музика“ и са извършвали най-голямата концертна дейност години наред в България, да получат своите пенсионни права.

Оказа се, че не получаваме пенсия, а някакво временно възнаграждение ли е, подаяние ли е… Не желаем тези подаяния! Ние сме заслужили правото на пенсия. Работили сме в държавно предприятие все пак. Знае се случаят с Борето Гуджунов, който нямаше пари и трябваше да му събираме, та поне да умре в болница. Гадно и гнусно е да се оставят артисти в такова положение. Мен ме махнете, аз продължавам да работя. Имам някакви пари и мога да живея спокойно що-годе. Просто няма да купувам хеликоптер и остров“, обяснява Васил Найденов.

„Ние бяхме под шапката на Министерството на културата. Дори счетоводителите му, измислиха нашата материална структура, по която да работим. Архивите били наводнени, били изгорени… Хиляди варианти се измислиха, които според мен са си пълна глупост. Никой от нас не е виновен за това, че са изчезнали архивите.

Публиката не може да обича абсолютно всички дълго време

„Щурците“, Лили Иванова и някои други артисти, между които мога да се похваля, че съм и аз, имахме шанса да оцелеем до ден днешен и да изкарваме някакви пари, при това не лоши. Ами другите колеги, които са работили усърдно години наред, но нямат нашия късмет, въпреки че не са по-лоши музиканти? Публиката не може да обича абсолютно всички дълго време.

Колко са по света артистите като Елтън Джон? В България работиш сам, без импресарио и организатори, а изведнъж спираш, оставаш без пари за препитание и отиваш на улицата. Голяма част от колегите не получиха нищичко. Например в група „Диана Експрес“ не сме били само ние двамата с Митко Щерев. Имаше и много други – басист, китарист и т. н.“, жалва се Кеца.

„Нямало пенсионни права, били изчезнали. Липсват 10, 15, 20 години от живота ни. Богдана Карадочева ми каза, че прочела някъде как, видите ли, на мен и на нея все не ни стигали парите. Не, на мен парите ми стигат. Ако трябваше да се уредя, може би трябваше да говоря лично за себе си и за още двама-трима и отдавна да съм наистина пенсиониран от поредния министър, когото познавам. Тук става дума за принцип, но се оказа вярна поговорката, че няма ненаказано добро. Изкараха ме виновен, вместо да ми благодарят…“, възмущава се Васил Найденов.

След 1 година без участия естрадната звезда се завръща към обичайния си ритъм на живот и концертните изяви. Той споделя, че вече се чувства по-спокоен да се среща с феновете си, защото се е ваксинирал – вече има поставени 2 дози, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар