Сретен Йосич е излязъл на свобода Сръбското издание „Телеграф“ съобщи гореща новина за Сретен Йосич. Мафиотът, по-известен с прякора Йоца Амстердама, е излязъл от затвора за първи път от 12 години, съобщава bTV, позовавайки се на изданието. Йосич е бил освободен миналия уикенд. Той е останал на свобода за кратко.

Сретен Йосич е излязъл на свобода 59-годишният мафиотски бос излежава 13-годишна присъда в затвора „Забела“ в град Пожаревац, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

Йоца Амстердама е бил посрещнат от съпругата си Вера Милосавлевич и синовете им. След уикенда отново се е прибрал зад решетките. Мафиотът беше арестуван на 27 април 2009 г. по подозрение за участие в убийството на хърватския журналист Иво Пуканич. В края на процеса беше оправдан, но, вместо да бъде освободен от ареста, остана зад решетките, за да изтърпи 15-годишна присъда за подбудителство към убийството на Горан Марянович, наричан още Гогси Бомбаш. Присъдата му беше намалена на 13 г. и половина след промени в закона. Не е изключено скоро той да поиска и предсрочно освобождаване, пише БЛИЦ.