Майката на Елизабет Втора била твърдо против брака й с Филип: Той е социален алпинист! Преглеждания: 2814

Принц Филип и Елизабет Втора за малко да не се оженят сн. Инстаграм
1
Оценете този post

Елизабет Втора можела никога да не се омъжи за принц Филип

Историята на принц Уилям и Кейт Мидълтън досущ повтаря тази кралица Елизабет Втора и принц Филип. Британската кралица за малко да не се омъжи за своя принц, тъй като собствената й майка опитала да й попречи. За сметка на това обаче, тя успява да спечели, а десетилетия по-късно в лицето на Кейт преоткрива собствената си история. И затова дава съгласието си за брака й с принц Уилям.

Елизабет Боус-Лайън, кралицата – майка, никога не одобрила Филип за зет. Тя от самото начало била против германския му произход, както и връзките на сестрите му с нацистите. „Тя страдаше от факта, че дъщеря й е влюбена в беден аристократ с немски корени. За нея идеалният съпруг беше военен от гренадирския полк, в който служеше и кралицата. Кралицата – майка се страхуваше, че зет й все ще я гледа отвисоко, защото не е кралска особа по кръв. И постоянно наричаше Филип „социален алпинист“, спомнят си нейни придворни, цитирани от „Дейли мейл“.

Говорейки в предаването „The Queen Mother: War & Widowhood“, д-р Чандрика Коул, историк в Сейнт Андрюс каза: „Част от резервите на кралицата към принц Филип бяха свързани със семейният багаж, който дойде с него. И по-специално Батенберг. Елизабет беше категорична, че членовете на семейството на Филип не са добре дошли, тъй като и четири от сестрите на Филип бяха женени за членове на германското кралско семейство, а две от снахите му бяха членове на нацистката партия. „Филип беше много ядосан, че семейството му беше отстранено по този публичен начин.“

Принц Филип и Елизабет Втора за малко да не се оженят сн. Инстаграм
Принц Филип и Елизабет Втора за малко да не се оженят сн. Инстаграм

Самият принц Филип е дълбоко възмутен от отношението на свекърва си. Но след като крал Джордж умира и на Елизабет се пада отговорността да поеме управлението на страната, кралицата – майка открива в лицето на зет си една неочаквана опора. И въпреки конфликтите помежду им, двамата често са съюзници и се подкрепят.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Ssssss казва

    Принц Филип не може да има свекърва ( само жените имат такава); мъжете имат тъща. Авторът на статията е доста неграмотен…

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.