Сагата с пенсията на Васил Найденов продължава

Гласувайте за статията

Сагата с пенсията на Васил Найденов продължава с пълна силна

Васил Найденов изплака. Оказва се, че той прибързано се е зарадвал на пенсията си, тъй като все още не е получил и стотинка.

Само преди няколко месеца той попадна в списъка за артисти с наградни пенсии в размер на 500 лева месечно, които трябваше да получава ежемесечно в продължение на 3 години.

„Нищо не съм получил нито аз, нито някой друг. Дори не знам дали това е пенсия. Моето уважение към министъра, който единствен се постара да направи нещо в тази посока. Много хора обаче не разбраха, че исканията бяха за друго – онези, които са работили в Държавно обединение „Музика“ и са извършвали най-голямата концертна дейност години наред в България, да получат своите пенсионни права. Оказа се, че не получаваме пенсия, а някакво временно възнаграждение ли е, подаяние ли е… Не желаем тези подаяния! Ние сме заслужили правото на пенсия“, заяви Кеца.

Той припомни случая с Борис Гуджунов.

„Гадно и гнусно е да се оставят артисти в такова положение. Мен ме махнете, аз продължавам да работя. Имам някакви пари и мога да живея спокойно що-годе. Просто няма да купувам хеликоптер и остров“, допълва Найденов.

„Ние бяхме под шапката на Министерството на културата, дори счетоводителите му измислиха нашата материална структура, по която да работим. Архивите били наводнени, били изгорени… Хиляди варианти се измислиха, които според мен са си пълна глупост. Никой от нас не е виновен за това, че са изчезнали архивите. „Щурците“, Лили Иванова и някои други артисти, между които мога да се похваля, че съм и аз, имахме шанса да оцелеем до ден днешен и да изкарваме някакви пари, при това не лоши“, добавя още изпълнителят.

Към днешна дата Найденов се завръща към обичайния си ритъм на живот и концертните изяви след 1-годишната пауза.

Той разкри, че вече са му поставени и двете дози ваксина и се чувства по-спокоен, пише Ретро.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар