Пускат Николай Банев от затвора

Пускат Николай Банев от затвора
2 (40%) 1 vote
Пускат олигарха Николай Банев под домашен арест, за да се оперира

Николай Банев, който изкара в затвора над 2 години и половина, ще бъде пуснат под домашен арест – разкрива „Уикенд“, като се позовава на юристи, ангажирани с делото. Такова искане ще бъде поставено на предстоящото заседание, насрочено за последния ден на май – отбелязва изданието.

Според запознати съдът най-вероятно ще се съгласи да промени мярката на един от най-известните в страната аферисти, понеже не е добро здравословното му състояние. Казват, че той вече е претърпял операция, но му предстоят и други. Сега най-вероятно адвокатите му ще успеят да извадят от ареста, за да не стане той поредният затворник, осъдил България, каквато мода има през последните години.

Заедно със съпругата си Евгения Банева бизнесменът, който наряза на скрап „Полимери“, има вече една допусната за разглеждане молба в Европейския съд по правата на човека. Баневи негодуват, че в техния случай е нарушена презумпцията за невиновност, след като магистрати давали изявления по техен адрес, имало публикации в медиите и изобилен снимков материал от дома им, задържането, процеса и т.н.

Самата Евгения Банева се измъкна още преди година на свобода, като представи медицински документи, че е тежко болна. На свобода обаче тя буквално разцъфтя – коментира изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар