Съпругата на Румен Радев: Не искам втори мандат за него, тежко е! (още подробности)

Гласувайте за статията

Жената на Румен Радев си иска свободата и спокойствието!

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева не иска мъжът й да се кандидатира за втори мандат, макар той вече да потвърди официално участието си на предстоящите президентски избори тази есен, пише сайтът „Ретро“.

Румен Радев

Жената на Румен Радев не иска да е президентша

Съпругата на президента Десислава Радева призна преди време в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

„На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.“, каза Радева.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

„Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места – на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър – една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността“, каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

„Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време“, каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

„Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО – да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно“, добави тя.

Повече от година президентшата бе в абсолютно изгнание. Прекрати изявите си и в социалните мрежи. Профилът й във Фейсбук все още не е активен. Напоследък придружава Румен Радев на посещенията му в различни точки на страната, но предпочита да бъде инкогнито и страни от обективите на камерите.

Близки до първата дама издават, че е преминала и през депресивен период. В последната половин година бе нелека за нея. Преболедува Ковид-19, бе оперирана по спешност за отстраняване на три мозъчни аневризми в средата на април.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар