Елизабет Втора и принц Чарлз работят заедно в градината на замъка Уиндзор за добра кауза (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора и принц Чарлз ще се опитат да накарат всеки британец да засади по едно дръвче

Кралица Елизабет Втора и принц Чарлз решиха да поработят заедно в градината за добра кауза. 95-годишният монарх и 72-годишният й син посадиха малък дъб в замъка Уиндзор по-рано през годината, започвайки нова кампания, която ще продължи до юни 2022-а.

Целта е да накарат всички жители на Великобритания да засадят поне по едно дръвче в следващите месеци. Кампанията е наречена „Plant a Tree for a Jubilee“ и е в чест на платинения юбилей на кралицата, който ще се отбележи през юни 2022 година. Тогава тя ще отпразнува 70 години от сядането на трона.

Новината за инициативата беше споделена от официалните профили на кралското семейство, като се казва, че това е начин да се осигури едно по-зелено бъдеще за следващите поколения.

Надежда и вяра в бъдещето

„Това е действие на надеждата и вяра в бъдещето“, добавя Чарлз. Той призова всеки един да се включи, независимо дали става дума за човек, група, училищен клас или цял квартал.

По време на управлението си кралица Елизабет Втора е засадила повече от 1500 дървета по време на своите официални събития. Официалният сезон за засаждане във Великобритания започва от октомври и продължава до март, като именно тогава кралицата и синът й насърчават хората да се включат в кампанията.

В допълнение към насърчаването на засаждането на нови дървета, фондацията на кралицата се надява да покаже на света 70 незаменими гори в Обединеното кралство и да идентифицира 70 вековни дървета в чест на 70-годишната служба на монарха.

Проектът също ще създаде пилотна програма за обучение на безработни младежи на възраст между 16 и 24 години. Те ще посещават „Capel Manor College“ – единствения специализиран колеж по екология в Лондон, чийто патрон беше кралица Елизабет.

Елизабет Втора и принц Филип посадиха дъб в замъка Уиндзор сн. Инстаграм

Елизабет Втора и принц Филип посадиха дъб в замъка Уиндзор сн. Инстаграм

От октомври всички проекти за засаждане могат да бъдат качени на интерактивна карта на новия уебсайт на организацията „The Queen’s Green Canopy“, така че хората да споделят и да вдъхновяват други, както и да създадат зелена вълна, която да залее страната, предават от tialoto.bg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар