Прея беше нападната от расист, работещ като учител!

Певицата Прея отново повдигна темата за расизма. Тя призна в Инстаграм, че нерядко е ставала жертва на расова сегрегация. Причината да заговори за това е унизителен коментар от страна на неин последовател в социалната мрежа, който се оказа учител. [caption id="attachment_667239" align="aligncenter" width="223"]Прея Прея редовно става жертва на расизъм[/caption]

Тя сподели изображение на краткия им разговор, в който се вижда обидната забележка, гласяща „черните не трябва ли да са асистенти, по-скоро роби де“. Това се случва след като абонатът я е попитал „колко искаш за едно домашно, да пееш, де“. А Прея любезно му е отвърнала да се обърне към нейната асистентка.

Веднага след това колежката на Прея Рут Колева, също се включи в Инстаграм, за да я защити. Самата тя е направила бърза справка на профила на въпросния господин – именно от информацията в него се вижда, че е преподавател в училище в Казичене. „Расистът е учител по математика“, заяви тя. Случката се разигра скоро, след като Прея припомни на последователите си и оскърбителните коментари отправени по неин адрес от страна на Здравко от дует „Ритон“. Тя изненадващо публикува видеоклип с кадри от риалити шоуто „Музикална академия“ от 2013 г., където направи първите стъпки по пътя към кариерата си. И въпреки че тогава успешното й участие я прати почти до финала, изпълнителката на „Пожар“ няколко пъти беше обидена от естрадния певец, който тогава се разписа като жури във формата. Част от думите му бяха, че я съжалява и че според него пътищата им биха се срещнали някога отново единствено, ако тя му чисти градината. От коментарите на певицата обаче става ясно, че много хора от обкръжението й не намират това поведение за расистко и смятат, че такъв тип презрително отношение на расов принцип у нас въобще не съществува. „Като бях пуснала онази простотия със Здравко, някакви хора се включва да ми обясняват, че в България няма расизъм. И да ми казват на мен аз дали съм се сблъсквала с расизъм или не. Абе, Прея, да знаеш, тука, няма расизъм, ти не си се сблъсквала, ясно ли е. Еми не, пичове, това, дето го видяхме в предното стори да не си мислете, че е единственото? Първо има продължение, което е много по-брутално, второ изобщо не е за първи път, даже днес не е за първи път.“, иронично отбеляза Прея, която е видимо разстроена от случката, коментира вестник "Монитор".