Звездата от „Белези“ Вера Йорданова получила знак свише

Гласувайте за статията

Изпада в тежка депресия

Оказва се, че личният живот на Вера Йорданова от хитовия сериал на Би Ти Ви „Белези“, е не по-малко драматичен от този на героинята ѝ, която по стечение на обстоятелствата също се казва Вера.

Родена в Хелзинки преди 45 години, актрисата е дъщеря на български музиканти, които по онова време свирят във Финландия. Момичето прекарва в северната страна първите 7 години от живота си. След това идва в България и живее, обгрижвано от своята баба на село.

Вера Йорданова

Изпада в тежка депресия

На 14-годишна възраст Вера Йорданова и семейството ѝ се връщат във Финландия. Момичето вече е много високо и прави впечатление със стройната си фигура. Откриват го за модния подиум. Става манекенка, а на 17-годишна възраст заминава за Париж. През годините често е сменяла адреса си. Живяла е в Барселона, Кейптаун, Маями, Калифорния, Латинска Америка, Ню Йорк.

Но сърцето все я тегли към селото на баба й – Капитан Димитриево, близо до Пещера. Това е мястото, което я зарежда с най-много енергия, може би заради близостта на Родопите и красивата градина край къщата, отрупана с рози през лятото.

Вера среща голямата си любов – аржентинският графичен дизайнер Федерико Руис, когото нарича накратко Феде. Двамата работят по готварска книга с любимите рецепти на българката. Вера и Феде сключват брак на красива церемония в испанския град Дея преди 5 години. Булката е бременна в 7-ия месец. Баща й не успява да дойде на сватбата. Той напуска този свят малко преди дъщеря му да каже „Да!“ на своя любим.

Баща й не успява да види сбъдната голямата й мечта

За да бъде с него в последните му месеци, Вера Йорданова се връща в България. Води със себе си и Феде. Състоянието на възрастния музикант се влошава дотолкова, че малко преди смъртта си той вече не разпознава своите близки. Така и не вижда сбъдната голямата мечта на дъщеря си – да има дете.

Вера не крие, че е станала майка много трудно. Преди да роди сина си Кийран, тя губи две бебета. Още по-рано пък получава дискова херния, която я приковава на легло със седмици. Изпада в депресия, напълнява, потъва в отчаяние. Лекарите й изписват купища лекарства и препоръчват операция. Но тя отказва и двете. Докато се бори с тежкото си положение, в живота й влиза Феде. Следват двете неуспешни бременности на манекенката, завършили със спонтанни аборти.

„Започнах да медитирам два пъти на ден, намерих иглотерапия, промених диетата си, правех смутита, четях за билки“, описва терапията си красивата дама. Постепенно болките от хернията спират, депресията си отива, а мечтата да стане майка е осъществена.
С момченцето си забременява, когато е 42-годишна.

„Сложиха ме в рискова група заради възрастта ми, но изкарах страхотна бременност, без каквито и да било проблеми… Кийран се роди много бързо, естествено и беше, разбира се, най-хубавото бебе“, спомня си актрисата в едно от своите интервюта.

Интересен е начинът, по който избира името на детето. „Една нощ сънувах, че се събудих от внезапен лъч светлина, който прониза тялото ми… В просъница си помислих: „Какъв чудесен сън! А може би стана наистина и това е душата на бебето?“. Когато се събудих, грабнах телефона си и първото нещо, което излезе на Гугъл, беше Kiran – лъч светлина, на древния език санскрит“, споделя Вера.

С бащата избират синът им да се казва Кийран Александър – второто му име е взето от Александър Македонски, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар