Мая Манолова погази обета, даден пред Бог

Гласувайте за статията

Очевидно много бързо забравя обещанията си

Мнозина се запитаха колко струват обещанията на Мая Манолова, след като лъсна едно от предизборните ѝ обещания, дадено само месец преди вота на 4 април, а след това препотвърдено в първия ден след изборите?

Тогава тя гарантира, че влезе ли в парламента, първото ѝ предложение ще е да слязат депутатите от служебните коли, като самата тя също няма да ползва лимузините. Седмица след старта на парламента обаче тя се уреди като шеф на комисия, чието създаване бе предложено от нея. И така се оказа, че ѝ се полага мерцедес с шофьор и куп сътрудници.

Мая Манолова

Очевидно много бързо забравя обещанията си

Оказа се, че неизпълнението на обещанията далеч не е нещо ново за Мая Манолова. За това припомниха хора от протестите срещу Орешарски през 2013 г. Припомняме, че именно те, три години по-късно – през 2016-а, когато Манолова бе избрана за омбудсман, протестираха срещу нея и я нарекоха „омбудсрам“.

Въпреки това тя остана на поста и не подаде оставката си чак до местните избори през 2019 г. През това време естествено вземаше солидна заплата от над 7000 лв. с куп екстри.
Паметливи обаче напомниха, че когато години по-рано Мая Манолова се разболя от рак на гърдата, тя обеща, че ако пребори болестта ще се оттегли от политиката. За обета си пред Бог разказва самата тя в предаване на живо в ефира на Нова телевизия на 22 април 2016 г.

Очевидно думите й не струват и пукната пара

Ето какво казва Манолова пред Гала в „На кафе“:

„Обещах в черквата, че ако имам шанс да оздравея, ще работя за хората и няма да се занимавам повече с политика.

Обещах да бъда адвокат на народа и да съм сред хората, искам да защитавам всички. Не се отказах дори и с болестта, защото никога не съм искала някой да ми спести нещо, да ме съжалява и да не ме напада заради това, че съм болна.

Това беше на Еньовден. Отидох на обикновена профилактика и имах още куп ангажименти същия ден. Онзи ден лекарите се шегуваха, че не са виждали по-здрав човек от мен, но изведнъж лицата им застинаха. Буквално за 15 минути ми поставиха диагноза рак на гърдата. Човек изпада в шок. Излязох оттам и реших, че ми е нужно второ мнение.

В битката с рака ми помогна вярата и това беше знак, че трябва да променя живота си, и направих точно това“.

Само три години по-късно Манолова забравя обета си към Господ, както и думите си в ефир, впускайки се в битката за кмет на София и връщайки се в политиката. Днес вече отново се бори за депутатско място и показва нагледно колко струват обещанията ѝ, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар