Ето как са преминали последните дни на брадъра Миро!

„Сбогом, сине“, са последните думи на победителя от втория сезон на „Биг брадър“ Мирослав Георгиев към четиригодишния му син Давид, когото е видял малко преди да бъде покосен от втори инсулт. [caption id="attachment_667003" align="aligncenter" width="300"]брадъра Миро Семейството на брадъра Миро[/caption] Точно преди година той преживя първи и само бързата намеса на докторите го върна от онзи свят. Този обаче се оказа фатален за младия татко, който си отиде едва на 41 години. Синът му Давид беше голямата радост на Миро, a сега за него ще се грижи единствено майка му - бившата топ моделка Екатерина Дюлгерова, която има и по-голямо момче Денис от предишната си връзка. Само пет дни преди да почине, Миро пуска клипове във Фейсбук на сина си, който пренася кабели в затворения му комплекс от осем къщи край Божурище. Построяването е голямата му мечта, като той планира някога с жена му да заживеят в една от къщите, а двата им апартамента в София да останат за децата. Уви, така и не успява да довърши комплекса, а той да остарее жена си, която е голямата му любов.

Бизнесменът преживя драматична раздяла с първата си съпруга - хубавата Елена, и то пред цяла България, когато тя му изневери с фризьора Мъро. Миро едва се съвзема от предателството, макар това да му носи победата в „Биг Брадър“. След излизането си от Къщата той завърта бизнес машини, камиони и работи с известни фирми.

„След това влязох в строителството, точно по време на кризата през 2008 година. Там мащабите и инвестициите са огромни и съответно загубите са за милиони. С много пари затънах - сумата беше 6- и стигна до 7-цифрена. Малко хора оцеляха в бизнеса. След фалита имаше хора, които се удавиха или обесиха, но аз се изправих на крака и продължих“, разкри той в интервю преди време. След това отваря успешно заведение, което оцелява и по време на пандемията. Върти го със съпругата си и точно когато е най-щастлив, преживява тежък исхемичен инсулт на 24 февруари миналата година. Само бързата намеса на докторите го връща от онзи свят. Ударът го покосява, когато той пазарува в магазин „Метро“. Вади да плати и в един момент ръцете и краката му отказват и той се вдървява целият. ,,Имах чувството, че ми дърпат щепсела от контакта и съм дотам. Персоналът на магазина действа супербързо и това всъщност ми спаси живота. В болницата съм бил в много тежко състояние. Казали са на Катя, че съм получил тежък исхемичен инсулт и не дават гаранция, че изобщо ще оживея, а ако това се случи, ще съм зеленчук и ще имам проблеми или c главата, или с половината тяло“, разказа преди година Миро пред столичен вестник. След това докторите установяват, че всичко е дошло от сърцето, което работело само с 23 процента от капацитета, защото било увредено от остра вирусна инфекция. Известният кардиолог д-р Иво Петров го уверява, че се е разминал на косъм и си е говорел с Господ. „Късметът е огромен. Някой от екипа на д-р Петров ми спомена, че от 1500 пациенти с тежък исхемичен инсулт като моя миналата година са оцелели едва 7 човека, но всички са с трайни увреждания на мозъка или на крайниците, а аз оцелях“, радваше се риалити героят. След инсулта Миро пие 12 различни лекарства и ходи на рехабилитация на шест месеца. Старае се да не се претоварва, спазва всички препоръки на докторите и дори започва да тренира до фаталния инсулт, който го отнася завинаги.