Жан Виденов активиран от Москва

Гласувайте за статията
Бившият премиер Жан Виденов, фалирал държавата, ще се яви на изборите от името на закрита партия

Нишан от Москва е причина Жан Виденов да се активира отново политически след близо 25 години отсъствие от обществения живот на страната – пише в. „Уикенд“. Това доверяват източници на изданието от високите етажи на политиката. Целта е той да оглави обединение на русофилските кадри, което да гарантина на руснаците собствена парламентарна група след изборите на 11 юли. Нейни задачи ще са борба за излизане от НАТО и съюз с Москва.

След години мълчание някогашният премиер, докарал до фалит България, сензационно обяви, че отново влиза в политиката. В свое интервю Жан Виденов се похвали, че възнамерява да участва на предсрочните парламентарни избори. Планът му е да създаде собствена партия „Лявата алтернатива“, която има претенциите да обедини всички правоверни комунисти в страната. Проектът е задвижен тайно още от началото на годината, а 62-годишният Виденов неспирно обикаля из страната да вербува фенове.

Тъй като за регистрацията на новата формация се нужни 4-5 месеца, Жан Виденов щял да ползва за изборите мандата на друга партийка – „Съюз на комунистите в България“. Неин създател е някогашният съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров. След кончината на Чакъров постът му е поет от пловдивчанина Павел Иванов, който е съгражданин на Виденов.

Жан Виденов гради партийни структури

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар