Какво трябва да направите, за да се присъедините към елитния клуб на лото милионерите? Да научите как да боравите с числови редици и теорията на вероятностите? Да отидете на врачка? Да докачате звездите в небето да се подредят по точно определен начин? Истината е, че нищо няма да помогне. Лотарията не гарантира нищо на никого, но все пак е добре да имате предвид няколко основни ориентири. В статията ще ви предложим 5 съвета, които да използвате в играта на късметлийските числа.

Изберете точната лотария

Днес съществуват стотици лотарийни игри с различни правила, възможности за залагане и правила за разпределение на печалбите. Ако играете за удоволствие и не се вълнувате толкова от размера на наградата, тогава игри като Тото 2 – 5 от 35 или моментните лотарии са чудесна опция за вас. Там наградите са по-достъпни и по-чести, макар и на по-малка стойност. 5 основни съвета за играчите на лотария Ако пък се целите в печалба от порядъка на 190 до 220 милиона евро, тогава определено станете част от приключението EuroMilliions. Разбира се, не всеки тираж се провежда с наличието на такъв огромен джакпот. Затова използвайте специализираните лотарийни сайтове, за да следите актуалната информация за наградните фондове. Така ще може да прецените къде да участвате. Имайте предвид, че колкото по-голям става джакпотът, толкова повече хора ще искат да го спечелят. Традиционно интересът към лотариите се увеличава, когато джакпотът им е стигнал изключителни висоти. Ето защо бъдете подготвени за сериозна конкуренция.

Прочетете статистиката

Голям брой от участниците в лотарийните игри предпочитат да залагат на едни и същи числа. Обикновено това е комбинация от рождени дати на близки хора, специални дати в семейната история, суеверния и така нататък. Това е окей, но все пак се поинтересувайте кои са най-често  и най-рядко изтегляните числа в лотарията, в която сте решили да изпитате късмета.   Държавният тотализатор и големите международни лотарии публикуват интересни статистически извадки на своите сайтове. Данните показват кои числа най-често попадат в печелившите комбинации. Подборни анализи ще намерите и в лотарийните портали, които поддържат архиви на водещите игри. Смята се, че така ще увеличите вашите постъпления от вторичните печалби, дори да не уцелите джакпота. А въпросните съпътстващи награди понякога могат да са доста, доста щедри.

Разнообразявайте

Да, всяка числова комбинация има еднакви шансове да бъде изтеглена. Може и да ви се струва невъзможно, но някои хора са склонни да пускат фишове и да чакат с години, докато това им се случи. Разбира се, че упоритостта и последователността не са грешка. Нищо обаче не ви пречи да тествате вашите числа не в една, а в няколко лотарии, или пък да купувате допълнителни билети, за да изпробвате нови комбинации. Внимавайте с разнообразието – има редовни играчи, които участват с десетки билети в предстоящия тираж и понякога дори не успяват да разберат, че са спечелили. Определете си бюджет за лотарийни игри и не го надхвърляйте. Ако харчите твърде много, удоволствието от играта ще изчезне и ще дойдат проблемите.

Пазете фишовете, билетите и разпечатки

Огромен малшанс е да спечелиш от шестица от тотото, но да изгубиш билета. Такива случаи има, но в днешно време трябва да сте внимателни не само за хартиените фишове. Даваме за пример млада двойка от Англия. Влюбените се лишиха от 210 милиона евро от EuroMillions, само защото потребителският им акаунт в мобилното приложение на UK Lotto не е бил захранен с пари. Така настроената на автоматичен режим система не успяла да закупи и да регистрира билета с печелившата комбинация. Рейчъл и Лиъм играели с едни и същи числа, седнали пред телевизора и не могли да повярват на очите си, когато тяхната комбинация се явила на екрана. Мечтата им живяла няколко часа. След това двамата разбрали по болезнен начин, че винаги е добре да държиш технологиите под контрол, особено когато става дума за лотарийни билети.

Без гадателки, врачки и сънища

Не очаквайте, че друг човек или някаква висша сила ще ви помогне да спечелите милиони от лотарията. Добре е да вярвате на вашата вътрешна интуиция, защото в крайна сметка това е игра на късмета. Ако все пак искате да чуете съвет, нека той да дойде от Ричард Лустиг – човекът, който успя да спечели 7 пъти от лотарията и даже издаде книга по темата.   Какво казва той:

  • не харчете повече за лотария, отколкото можете да си позволите
  • купувайте нови билети със спечелените печалби, вместо да ги прахосвате
  • вижте повтаряемостта на числата от тиражите
  • играйте по-непопулярни игри, в които има по-малко участници
  • твърде много хора играят на рождени дати (1 до 31) – това означава, че за по-големите числа конкуренцията е по-малка.

  Ако искате да прочетете още полезна информация за лотарийните игри, посетете сайта на LottoPark България, където ще намерите подробности за всичко, което ви интересува.