Мариана Векилска се оказа опасно близка с… Преглеждания: 1449

Известно време журналистката се луташе без работа
0
Оценете този post

Известно време журналистката се луташе без работа

Любопитна подробност от биографията на Мариана Векилска видя бял свят.

Оказва се, че тв водещата е била в топла връзка с бившия премиер Иван Костов.

В продължение на година и 3 месеца амбициозната журналистка е работила рамо до рамо с Командира, докато той е бил министър-председател на България.
В рамките на мандата му 1997-2001 г., Векилска е била негов пиар.

Мариана Векилска
Известно време журналистката се луташе без работа

Самата тя споделя, че е изпълнявала функциите на експерт в отдел „Връзки с обществеността“ на министър-председателя на Република България. Тя е била лицето, отговарящо за комуникацията с чуждестранни медии и за интервютата на Костов пред такива.

По това време тъмнокосата амбиция е само на 25 години и тъкмо била прекратила кариерата си на модел. Малцина знаят, че някога Мариана Векилска е била в каталога на модна агенция „Визаж“. Тя се е явявала по конкурси за красота, ревюта и снимала фотосесии. С перфектните си форми впечатлявала цялата администрация на Министерския съвет.

Тя била сред първите, подали документи за Би Ти Ви

Когато обаче научила за стартирането на частната телевизия Би Ти Ви през 2000 г., журналистката се отказала от държавния пост и била сред първите, подали документи за прослушване. Така попаднала в тв бранша и започнала кариерата си на малкия екран от самата зора на Би Ти Ви.

Там тя изкара повече от 18 години, през които бе водеща на новинарските емисии, сутрешния блок, развлекателни предавания, рубрики и какво ли не.
През януари 2019 г. Мариана шокира аудиторията с новината, че къса с телевизията и заминава да работи в Брюксел. Причината бе желанието ѝ да се отърси от драмите покрай развода ѝ с радиоводещия Симеон Колев.

В белгийската столица Векилска бе част от престижна институция към ЕС. Там тя получаваше крупна заплата, но изкара там по-малко от година. След завръщането ѝ у нас обаче вратите на Би Ти Ви бяха затворени за нея. Известно време журналистката се луташе без работа.

Принуди се съвсем да избяга от професионалното си амплоа и започна работа във Военноисторическия музей в София срещу възнаграждение от едва хиляда лева. Малко след това Емил Кошлуков я покани лично да прави информационно предаване в БНТ, където я гледаме в последната година. Позицията в националната телевизия успяла да я позакрепи финансово. Към днешна дата, тя се разписва срещу 5 бона месечно, издават вътрешни хора от телевизията майка, отбелязва retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.