Експерт направи лоша прогноза за цената на парното и топлата вода

Гласувайте за статията

Експерт прогнозира какво ще се случи с цената на парното и топлата вода от месец юли

Експерт направи прогноза за цената на парното и топлата вода от месец юли. Според него те би трябвало да поскъпнат не само заради растящите цени на газа. Увеличението ще се дължи и на скока на въглеродните емисии, категоричен е председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев.

По думите му най-рано през следващия месец ще се разбере дали енергийният регулатор ще намери възможност да задържи цените, пише БЛИЦ.

Георгиев заяви, че само за последния едногодишен период цените на емисиите са надхвърляли два пъти заложеното от миналия юли определяне на цените на топлоенергията.

Той изключва вариант за поевтиняване.

„Много сме далеч от такива условия, но колко ще бъде увеличението или може да се задържи цената е много рано да се каже, защото трябва доста сериозно изчисление, а не просто да се говори“, категоричен е експертът.

Той добави, че цените на въглеродните емисии са пряк разход и се включват в ценообразуването.

Георгиев направи уточние, че изчисленията на топлофикациите, които искат парното и топлата вода да поскъпнат между 5 и 138 % от юли, са спрямо сегашните нива при природния газ и въглеродните емисии, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар