"Шоуто на Николаос Цитиридис" става 30 минути

"Шоуто на Николаос Цитиридис" по Би Ти Ви с уверени крачки се е запътило от телевизията към интернет, както преди време стана с "Господари на ефира" на Нова.

Намалена заплата

От 24-ти май гъркът ще има само половин чак за изяви в ефир, а присъствието му във виртуалното пространство ще се засили, съобщиха официално от Би Ти Ви. Резонно, и заплатата му вече е намалена наполовина. До скоро Цитиридис получаваше по 16 000 лева на месец, а занапред ще прибира едва 8000 лв.

Орязване на времето в ефир

Само една седмица дели Николаос Цитиридис от орязване наполовина на времето му в национален ефир. В Би Ти Ви са решили да изместят късните новини с половин час по-рано в делничните вечери - вместо в 23,30 часа, както е открай време, те вече ще започват в 23 часа. Промяната ще стане за сметка на шоуто на гърка. Началният му час и занапред ще бъде 22,30, както досега, но продължителността вече няма да е един, а само половин час. Според официалното съобщение на телевизията, това е най-подходящият формат за вечерно шоу, което се гледа от млади хора, писа "Уикенд".

Нисък рейтинг

Открай време обаче се говори, че Цитиридис просто не може да постигне добър рейтинг и, каквото и да измислят в екипа му, то не може да го отлепи от дъното. За сметка на това новините на Би Ти Ви показват добри резултати, а проучванията сочат, че се ползват и с най-голямо доверие от зрителите в най-атрактивната за рекламодателите възраст - от 18 до 54 години. Ето защо шефът им Антон Хекимян искал да преместят в по-гледаемо време късната емисия, така че да й гарантира по-висок рейтинг. Това се обмисляло отдавна и се правело точно сега заради горещата политическа ситуация и изборите през лятото. Заради тях в телевизията очакват, че хората ще искат да гледат повече новини и актуални предавания. Цитиридис от друга страна най-вероятно ще продължава да извършва същия обем от работа, както досега, само че основната част от него няма да стига до телевизията, а само до нейните сайтове. Това обикновено се прави с формати, които са насочени основно към тийнейджъри. Хората от екипа се притесняват, че този формат ще продължи до лятото, а след това вечерното шоу окончателно ще изчезне от ефир. За сваляне на гърка от малкия екран се заговори още в края на миналата година, когато стана ясно, че той излиза в дълга зимна ваканция. Без обяснения екипът на вечерното шоу бе разпуснат за цял месец, в който телевизията излъчваше сериали на мястото на предаването. [caption id="attachment_666482" align="aligncenter" width="300"]Свиха наполовина заплатата на Николаос Цитиридис сн. hotarena.net Свиха наполовина заплатата на Николаос Цитиридис сн. hotarena.net[/caption] Когато се върна на работа, Цитиридис започна да се подиграва със слуховете, че е уволнен. Едва ли обаче сега му е толкова смешно, след като само два месеца след тези слухове шефовете му решиха да орежат предаването и заплатата му, предават от hotarena.net.