Добра вест за пенсионерите

Гласувайте за статията

Служебният кабинет зарадва пенсионерите с тази новина

Служебният кабинет зарадва пенсионерите с новината, която съобщи.

Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лева

От изявление на вицепремиерът Гълъб Донев и служебният министър на финансите Асен Василев стана ясно какво ще се случи с куп социални мерки.

„Тъй като съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко и обществото очаква реакция на служебното правителство и доколко и кои ще продължат въведените мерки, за съжаление тяхната финансова обезпеченост бе гарантирана до края на месец май, а други до края на месец юли. Още в първото заседание на Министерски съвет обсъдихме възможността за продължаване на мерките“, добави Донев.

Той поясни, че става въпрос за мерките 60/40, мярката 80/20, мерките, които са свързани с децата, които не ходят на училище и детски градини и мерките, свързани с пенсионерите.

Донев съобщи, че с министъра на финансите са провели задълбочен разговор, в който са направили анализ на финансовото състояние на бюджета.

Той добави, че финансовото състояние е изключително тежко, но средствата от 50 лв за пенсионерите ще продължат да се изплащат поне до края на мандата.

Василев поясни, че в момента работи с министъра на икономиката и министъра на туризма, за да се намери начин за преодоляване на икономическата криза.

„Истината е, че ако не заработи бизнеса, пари няма да има за никого, ако заработи бизнеса, пари ще има за всички“, заяви служебният вицепремиер, цитиран от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар