Свършиха парите на Баневи и адвокатите се изнизаха

Гласувайте за статията
Олигархът Николай Банев остана без защита и делото зацикли

Делото срещу Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария тъпче на едно място, като последното заседание е отложено, понеже не се е появил нито един от техните адвокати – пише в. „Уикенд. Източници на изданието, ангажирани с процеса, прогнозират, че причината е финансова.

„Баневи явно свършиха парите и юристите ги напускат един след друг“ – категорични са запознати. Татяна Дончева, която бе за кратко зам.-шеф на парламента, не е стъпвала от месеци на заседанията по делото. Не се е появявал напоследък и адвокат Христо Ботев – докладват източниците. Затова пък част от свидетелите са силно изнервени и някои от тях, чиито имена са спестени, казват, че им е писнало да ги разкарват до съда, без да ги разпитват, понеже делото се отложило за пореден път.

Проблемите със защитата по този процес не са от вчера. В началото на тази история, през 2019 г., Баневи впечатлиха юридическата общност, като се оказа, че са ангажирали 10 адвокати. За последните заседания обаче очевидци разказват, че ятото от адвокати се топи непрекъснато, явно поради финансови причини.

Скъпата адвокатка Татяна Дончева е почти от началото на процеса. Тя се появи за първи път на заседанието, на което Евгения Банева поиска да бъде пусната от ареста. Милионерската съпруга успя да се озове извън решетките по-късно заради проблеми със здравето. Оттогава тя все по-малко се интересува от съпруга си, настанен в Софийския затвор.

Баневи в съдебната зала

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар