Войната между Израел и Палестина предизвика конфликти и в други страни

Напрежението между Израел и Палестина предизвика конфликти и в други страни. Германия буквално бушува на ръба на конфликта, след като станаха известни куп ситуации. Германската полиция арестува повече от 10-ма мъже в три германски града по подозрение, че са повредили синагога с камъни, след като изгорили израелски знамена и са запалили паметници на еврейски молитвени домове, разрушени по време на нацистките преследвания през 1938 г. Германските политици осъдиха трите отделни инцидента като антисемитски атаки, които съвпаднаха с ескалация на насилието между израелската армия и палестинските екстремисти в ивицата Газа. Полицията съобщи, че трима мъже в началото на 20-те са били задържани вчера и освободени, след като са признали, че са хвърляли камъни по прозорците на бонската синагога и са изгаряли израелско знаме. Заподозрените казаха на полицията, че насилието в Газа и Израел ги е мотивирало да хвърлят камъни по синагогата. В Мюнстер, в северозападна Германия, полицията съобщи, че е арестувала 13 мъже, събрали се пред синагога и запалили израелски знамена.

Те бяха обвинени в провеждане на незаконно публично събиране.

Армин Лашет, министър-председател на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се е случил инцидентът, заяви, че няма да толерират антисемитизма. В Дюселдорф нападатели са запалили торба с боклук върху камък в памет на Великата синагога, която е била унищожена в навечерието на Коледа, когато еврейското имущество е ограбено и унищожено в цяла нацистка Германия и Австрия през ноември 1938 г. "Тази антисемитска омраза е срамна", каза министърът на правосъдието Кристин Ламберт и добави, че синагогите и еврейските обекти трябва да бъдат добре защитени.

Междувременно напрежението между двете страни расте.

„От вчера военните извършиха стотици нападения срещу Хамас и Ислямския джихад в Газа. Ще усилим атаките още повече", каза Бенеамин Нетаняху във видео съобщение, заплашвайки, че Хамас ще получи удари, които не очаква. Той заяви това, след като две жени бяха убити при директна ракетна атака на две къщи в израелския град Ашкелон. "Няма да спрем, докато споразумението не бъде възстановено," каза израелският министър на отбраната Бени Ганц. [caption id="attachment_666267" align="aligncenter" width="300"]Израел и Палестина в пламъци сн. You Tube Израел и Палестина в пламъци сн. You Tube[/caption] Той добави, че израелските сили за сигурност са причинили и ще продължат да нанасят сериозни щети на Хамас и Ислямския джихад.