Кралица Елизабет се завърна! (Монархът с първа изява след смъртта на принц Филип – Снимки)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет се завърна

Тя се завърна! Кралица Елизабет направи първата си публична изява днес, след седмици на отсъствие. След погребението на съпруга си принц Филих, монархът се оттегли от обществения живот. Мнозина смятаха, че ще обяви и абдикацията си, но кралицата изненада всички. И доказа, че е по-силна от всеки друг.

Кралицата седеше сама днес, докато изпълняваше първия си голям обществен дълг след смъртта на съпруга си принц Филип.

Нейно Величество участва в съкратено, социално дистанцирано събитие в Камарата на лордовете, където тя обяви законодателната програма на премиера Борис Джонсън и беше подкрепена от сина си принц Чарлз.

След смъртта на Филип тронът на консорта е отстранен за церемонията. Това е един от малкото пъти, когато той е свалян от заседателната зала, откакто е поставен там през 1901 г. за кралица Александра, съпруга на крал Едуард VII. Има поне още един пример от 1958 г., когато трона на консорта не беше в залата. И въпреки че Филип присъстваше на церемонията, той седеше на друг стол.

Източници от Камарата на лордовете съобщиха, че днес столът е премахнат заради социално дистанциране. И затова принц Чарлз седна на по-малък трон отстрани. Какво ще се случи в бъдеще по отношение на трона на консорта, ще бъде решено в навечерието на следващото откриване на законодателната сесия.

Тронът на принца консорт, който обикновено се съхранява в Хоутън Хол в Норфолк и се премества в камарата на лордовете за всяко отваряне на съвета, не беше използван тази година. И вместо това той бе оставен за съхранение при лорд шамбелана.

Принцът на Уелс също спазваше традицията и сядаше на трона на консорта, когато придружаваше кралицата за сесиите в парламента. Но по време на днешната церемония Чарлз седеше с херцогинята на Корнуол на високи столове – поставени отстрани.

Кралица Елизабет се завърна след смъртта на принц Филип сн. BBC/You Tube

Кралица Елизабет се завърна след смъртта на принц Филип сн. BBC/You Tube

95-годишният монарх не носеше маска за лице по време на церемонията, докато всички останали участници го направиха. Нейно Величество също така отказа да носи двукилограмовата корона на империята или церемониални одежди.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар