Башар Рахал потъна в скръб

Гласувайте за статията

През 2019 г. получи награда „Аскеер“ за цялостен принос

Един от най-големите родни актьори – Башар Рахал, потъна в скръб.

Причина за това е кончината на колегата му Иван Налбантов.

Любимецът от малкият екран публикува снимка на легендата на родния театър. Башар Рахал призна, че това е бил човекът, който го е научил да говори на сцената.

Башар Рахал

През 2019 г. получи награда „Аскеер“ за цялостен принос

Ето какво още пише Рахал в профила си в социалната мрежа:
„Отиде си човекът, който ме научи да говоря на сцена. С колко много любов ни гледаше в класа. Ти беше добър човек. Почивай в мир.“

Припомняме, че по-рано днес почина актьорът Иван Налбантов. Той напусна този свят на 80-годишна възраст. Тъжната вест съобщиха във Фейсбук от Съюза на артистите в България.

Иван Налбантов е роден на 5 август 1940 година. Завършва средно образование в Карлово и ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски.

Още като малък проявява своя талант, обича да рецитира. По-късно участва в различни самодейни колективи, където показва своя театрален талант. Неговите учители Йосиф Додов и Дельо Цочев му откриват първите тайни на поезията и театъра и го поставят на кръстопът.

Иван Налбантов има над 100 роли в театъра, телевизията и киното. Удостоен е с почетното звание „Заслужил артист“.

Носител е на много български и чуждестранни награди, сред които „Золотая муза“, Награда на Министерството на просветата на Унгария, Международна награда на името на Ахмад Ал-Ахмади и други. Лауреат е на национални конкурси за художествено слово. Обявен е за най-добрия рецитатор сред актьорите в България.

В свободното време пише поезия и проза. Преподавател е по „Сценична реч“ в НАТФИЗ. Доцент. Води клас по актьорско майсторство в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Негов асистент е актьорът Стефан Попов от Пловдивския театър.

Член е на Съюза на българските писатели. През 2019 г. получи награда „Аскеер“ за цялостен принос, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар