Франция на ръба на гражданска война (Военни с шокиращи твърдения)

Гласувайте за статията

Франция пред гражданска война, военни с шокиращи изявления

„Във Франция се подготвя гражданска война си вие знаете много добре за това“, пишат активни френски военни офицери в писмо до президента Еманюел Макрон.

По този начин те подкрепиха пенсионираните генерали, които преди това бяха написали отворено писмо, посочвайки липсата на сигурност и антиекстремистките политики.

Писмото на офицерите, както и предишното писмо на генералите, беше публикувано от френското списание „Valer Actuel“. Имената на офицерите, които са го написали, не са съобщени, но се казва, че те са „бойци, които заслужават уважение“.

„Това са високопоставени офицери, чиято чест бе потъпкана през последните седмици. Повече от хиляда френски войници са подписали отвореното писмо. Това са войници, които са дали всичко от себе си, за да защитят нашата свобода. Вие се отнасяте с тях като с бунтовници, въпреки че единствените им грях е, че те обичат страната си“, се казва в писмото.

В текста се посочва още, че „насилието се наблюдава във всички френски градове и села, и че омразата към Франция и нейната история се превръща в норма“.

„Във Франция се подготвя гражданска война и вие знаете добре това. Време е за действия за опазване на родината ни и този път става въпрос за оцеляването на страната ни“, се казва в писмото. По-рано същото списание публикува писмо от над 1000 военнослужещи. Включително 20 пенсионирани генерали, призоваващи Макрон и правителството да предприемат действия срещу опасностите от ислямизма и религиозния фанатизъм. Които според тях могат да разделят обществото и да предизвикат гражданска война в страна.

Отвореното писмо на групата на пенсионираните генерали с искане за „защита на Франция“ от исляма е посрещнато с огромно обществено съчувствие, пише Deutsche Welle.

Франция пред гражданска война, военни искат преврат срещу Макрон сн. Уикипедия

Франция пред гражданска война, военни искат преврат срещу Макрон сн. Уикипедия

Група от 20 пенсионирани военни генерали подписаха отворено писмо, призоваващо армията да извърши военен преврат за сваляне на президента Макрон. Към групата на пенсионираните генерали се присъединиха още 80 бивши висши офицери, което добавя тежест към писмото.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар