Гърция открива сезона до дни (Какво трябва да знаем, ако почиваме там?)

Гласувайте за статията

Гърция отваря границите си до дни, туристите с ограничения

Гърция най-накрая ще отвори границите си за туристите. Но въвежда и строги правила. От петък страната открива сезона, а промените и ограниченията ще засегнат абсолютно всички, които искат да почиват там.

Плажовете в Гърция са отворени от вчера, една седмица преди официалния старт на туристическия сезон. Но посетителите трябва да спазват редица правила, ако искат да се наслаждават на белите пясъци на Бяло море.

Според официалната информация, за влизане в Гърция ще ви е необходим отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа. Или задължителен сертификат за ваксинация.

И докато много граждани и собственици на туристически лагери нямат търпение сезонът да се открие след четири дни, за да приемат летовници, друг проблем е състоянието на плажовете там.

И по-конкретно — как точно може да се насладите на слънцето на брега.

Най-напред туристите трябва да изпратят текстово съобщение с код, ако искат да резервират шезлонг на някой от плажовете.

Що се отнася до мерките, прилагани на плажовете, имайте предвид, че разстоянието между комплектите — чадър и два шезлонга, трябва да бъде най-малко 4 метра. Това правило може да бъде нарушено само ако семейства с четирима или повече членове почиват на плажа.

Служителите на плажа са длъжни да дезинфекцират мебелите преди новите гости да наемат повторно чадър и шезлонги, а за персонала, маската и тестовете за домашна употреба са задължителни.

Плажната музика е забранена.

Гражданите ще трябва да подготвят добре джобовете си и за пътните такси. Ако случайно пътувате от страна извън Европейския съюз, като Македония, или друга такава, ще ви се наложи да платите поне на пет места пътни такси, за да почивате в Гърция.

Гърция открива сезона, но при строги мерки сн. Уикипедия

Гърция открива сезона, но при строги мерки сн. Уикипедия

Иначе страната си остава една от най-предпочитаните за почивка. Но ограниченията и правилата там са изключително строги. Ако предпочитате да си спестите излишни главоболия родното Черноморие предлага отлични условия за отдих и почивка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар