Лекар на Алексей Навални изчезна безследно

Гласувайте за статията

Дейностите по издирването му продължават

Оказва се, че лекар, лекувал Алексей Навални, е изчезнал безследно.

Пресслужбата на областното МВР съобщи, че министърът на здравеопазването на Омска област – Александър Мураховски, е изчезна безследно, пише „Фокус”.

„На 8 май 2021 г. полицията получи съобщение, че в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област, на 7 май той е напуснал ловната база с АТВ към горски масив и досега местонахождението му е неизвестно”.

Алексей Навални

Дейностите по издирването му продължават

В района на издирването е създаден оперативен щаб. Полицейски служители, гвардейци от Руската гвардия, Министерството на извънредните ситуации, ловни инспектори, доброволци и местни жители са включени в издирвателните дейности.

„За изследване на труднопроходимите тресавища се използва офроуд техника. Включени са хеликоптер и безпилотни летателни апарати. В резултат на дейностите по издирването е открито превозното средство, което е използвал министърът на 6,5 км от ловната база. Дейностите по търсенето продължават”.

49-годишният Мураховски оглави Министерството на здравеопазването на Омска област в края на 2020 г. Преди да бъде назначен на тази длъжност, той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск. Именно там бе лекуван опозиционерът Алексей Навални след отравянето му.

Лекарят приел Алексей Навални – Сергей Максимишин, който беше заместник на Мураховски, пък почина внезапно от сърдечна недостатъчност на работното си място в началото на годината.

Мураховски официално обяви, че опозиционерът е пострадал от нарушена обмяна на веществата. Той забрани на съпругата на болния – Юлия Навална, да бъде допускана до мъжа ѝ, докато не представи брачно свидетелство.

Освен на свижданията, Мураховски се противопостави и на преместването на Навални в болница в Германия, което в крайна сметка се случи. Именно там от направените изследвания стана ясно, че Навални е бил отровен с токсичен агент.

Семейството на руския опозиционер заподозря, че руските лекари в Омск са се опитали да прикрият отровата.
Преди да бъде повишен до регионален министърът на здравеопазването Мураховски беше съветник в Общинския съвет на Омск от фракцията на партията на президента Владимир Путин „Единна Русия”, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар