Барак Обама и семейството му потънаха в скръб

Гласувайте за статията

Бо е бил покосен от онкологично заболяване

Бившият американски президент Барак Обама и семейството му потънаха в скръб.

Причина за това стана смъртта на домашния им любимец. Кучето Бо се бе превърнало в звездата на Белия дом. То е издъхнало на 8 май, покосено от онкологично заболяване.

Барак Обама

Бо е бил покосен от онкологично заболяване

Новината бе съобщена от Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на бившия президент на САЩ. Барак Обама, заедно със съпругата и дъщерите им оплаква загубата на верния питомец – „деликатно и постоянно присъствие“ в техния живот.

Запознати припомнят, че той обещава на дъщерите си Малия и Саша, че могат да имат куче след победата му на президентските избори през 2008 г. Така Бо става член на семейството.
„Семейството ни загуби истински приятел и лоялен спътник“, съобщи Барак Обама в Туитър. Той прикрепи към думите си свои снимки с кучето, както и такива на децата с домашния им любимец.

Бо бе португалско водно куче в бели и черни краски. Той бе подарен на семейство Обама от сенатор Едуард Кенеди (1932-2009), припомнят агенциите.
Президентският питомец се появяваше редовно на събития в Белия дом. Освен това, той посещаваше деца в болницата, летеше с президентския самолет и дори се е срещал с папата.

„Бо ще липсва много на семейството“, написа на свой ред в „Инстаграм“ бившата първа дама на САЩ – Мишел Обама, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар