Северна Корея на ръба на хуманитарна катастрофа (Нови разкрития)

Гласувайте за статията

Северна Корея е на ръба на хуманитарна катастрофа

Ким Чен Ун е уплашен, че Северна Корея е на ръба на хуманитарна катастрофа. Президентът на страната е обявил, че ситуацията е извън контрол и страната му е изправена пред глад и смърт заради липса на храни и лекарства. Причината? Пандемията и ограничителните режими.

Както е известно, международната общност даде да се разбере, че няма да толерира ядрената политика на Ким и дефакто наложиха санкции върху страната. С ембарго и ограничен режим на търговия с Китай заради пандемията, страната западна сериозно. И въпреки че външните наблюдатели не са забелязали никаква промяна в начина на живот на корейците, Ким е призовал генералите си да „направят едно последно усилие, за да отблъснат или забавят кризата от населението доколкото е възможно“.

Според запознати, „кризата“ е евфемизъм на масов глад, който засяга страната през последните години. Ким от своя страна демонстрира изключителни усилия да се прояви като държавник. Той обаче се страхува, че масовата безработица и бедност могат да доведат до силно социално недоволство. И това да предизвика бунтове и възстания, които да разрушат режима му.

Много международни наблюдатели твърдят, че именно затова мерките в страната са станали още по-репресивни, а в северните части на Корея положението съвсем е излязло от контрол. И въпреки че в Пхенян няма никакви индикации за проблемите, на висше партийно ниво, чиновниците на Ким са принудени да правят буквално чудеса, за да спасят икономиката, пише „Вашингтон поуст“.

Ким Чен Ун притеснен заради хуманитарна криза в Северна Корея сн. Уикипедия

Ким Чен Ун притеснен заради хуманитарна криза в Северна Корея сн. Уикипедия

Засега самият Ким мълчи, но преди няколко месеца обяви публично, че се е провалил като държавник. Той за първи път призна, че е допуснал грешки в управлението на страната, като е допуснал репресиите да се отразят пагубно на живота на гражданите. И е решил да лиши Северна Корея от ядреното й оръжие. Продължаващата му политика за ядрено въоръжаване, обаче е на път да го съсипе.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар