Тези разкрития за Елизабет Втора шокираха света

Двамата дълго време живели разделени
0

Двамата дълго време живели разделени

Тези разкрития за британския монарх Елизабет Втора, хвърлиха света в шок.

Едва ли ви е минавало през ум каква е истината за последните години от брака на Елизабет Втора и принц Филип.

Оказва се, че бракът й с херцога на Единбург далеч не е бил толкова здрав и щастлив, колкото се опитваха да го представят.

Елизабет Втора
Двамата дълго време живели разделени

Само допреди три години двамата са живели разделени. Те са били на разстояние повече от 150 км. един от друг.

Преди да започне пандемията от коронавирус и кралската двойка да бъде принудена да се самоизолира, в продължение на две години Елизабет Втора е живяла сама, а не със съпруга си.
Тя била постоянно в Бъкингамския дворец, където се намира официалното й „работно място“. Там работи с документи, провежда приеми и срещи, изпълнявайки кралските си задължения.

Принц Филип, който всъщност се оттегли от делата си, предпочел спокойния селски живот. Той не обичал суматохата и затова избрал имението Wood Farm в Сандрингам за постоянно пребиваване.

По данни на Marie Claire, двамата са били разделени дори на 72-ата годишнина от сватбата си.
Въпреки че са живеели отделно, няма данни за скандали помежду им. Елизабет Втора често посещавала съпруга си в неговата „вила“. Преди пандемията внуците и правнуците на монарсите редовно избирали имението за почивките си.

С избухването на пандемията, Елизабет Втора и принц Филип, заради напредналата си възраст, се събраха отново под един покрив и се установиха в замъка Уиндзор.
Дори в условията на карантина, кралицата не спря да работи активно. Тя непрекъснато следеше новините и продължаваше да подписва документи.

Съпругът й пък четеше и рисуваше.
През януари кралската двойка си сложи ваксина срещу новата инфекция, след което принц Филип го закъса със здравето. Той претърпя успешна сърдечна операция.
Той издъхна на 9 април, два месеца преди да навърши столетие, пише jenata.blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.