Разводът на века: Бил Гейтс и Мелинда си казаха „Сбогом“ (Делят състояние от 130 милиарда долара!)

Гласувайте за статията

Разводът на века: Колко струва раздялата на Бил Гейтс и Мелинда?

130 милиарда долара. Горе-долу толкова ще трябва да си разделят Бил Гейтс и съпругата му Мелинда. Най-неочаквано, една от най-стабилните двойки в света реши да си каже „Сбогом“. Новината шокира цялата световна общност. Двойката обяви разрива си в понеделник, а Мелинда заяви пред медиите, че бракът им е „безвъзвратно разрушен“ и ще се видят в съдебната зала. А фактът, че нямат предварително брачно споразумение усложнява нещата, тъй  като ще се наложи да делят състояние от няколкостотин милиарда долара.

Двойката обяви, че ще запази съвместното управление върху активите на фондация „Гейтс“, но бракът им няма да продължи да съществува. „Вече не чувстваме, че можем да израстваме като двойка в тази фаза от живота си“, се казва в изявление на двамата.

Империята на двойката включва домове в пет държави, автопарк с порше за 2 милиона долара, художествена колекция с творби на Да Винчи за над 30 милиона долара, частни самолети, както и 242 000 акра земя, пръсната в 18 различни щата.

Двойката има и няколко забележителни имения. Със сигурност „Ксанаду 2,0“ е най-впечатляващото от тях. Заедно с ранчото, което получиха преди години и купиха на дъщеря си Фийби. А също и имението в Сан Диего за 43 милиона, купено миналата година.

Отделно от това е впечатляващата колекция от частни самолети. „Да имаш самолет е огромно удобство, но и много скъпа привилегия. Но той ми помага да планирам и осъществя голяма част от нещата, които ми се налага да правя“, обяснява Гейтс по този повод, пише „Дейли мейл“.

Бил Гейтс и Мелинда делят състояние от 130 милиарда долара сн. Фейсбук

Бил Гейтс и Мелинда делят състояние от 130 милиарда долара сн. Фейсбук

Бил и Мелинда Гейтс имат три деца – Дженифър, Рори и Фийби. Те са женени от 27 години и досега минаваха за една от най-стабилните двойки в света. Причините за развода не са ясни. Но според дъщеря им те са преживели един доста напрегнат период от време. И това е станало причина да се отдалечат един от друг.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар